Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 12, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Prefectura, chemată să medieze conflictul de la „Vladimir Steinu”

Prefectura, chemată să medieze conflictul de la „Vladimir Steinu” 

Un control al inspectorilor ITM Dâmboviţa pe şantierul deschis la Colegiul Naţional Vladimir Streinu din Găeşti s-a finalizat cu un scandal care a ajuns pe masa de lucru a prefectului judeţului, Iancu Caracota.

Marius Lixandru – şeful ITM Dâmboviţa spune că au fost împiedicaţi să intre în şcoală chiar de către directorul instituţiei, profesorul Vasile Gheorghe. „Bineînţeles, nu am putut tolera aşa ceva şi am intrat peste voinţa dumnealui. Am găsit 11 muncitori care lucrau acolo şi sunt convins că fără forme legale. Am întocmit proces-verbal, rămânând ca reprezentanţii firmei să vină zilele acestea la sediul ITM să prezinte documentele”, afirmă Marius Lixandru.

Directorul Colegiului Naţional „Vladimir Streinu” susţine că nu a intenţionat să obstrucţioneze activitatea celor de la ITM. Pur şi simplu, a dorit să afle cine intră în şcoala pe care o conduce. „Nimeni din personalul liceului nu a intervenit în derularea investigaţiei ITM. Singura mea vină este că am cerut inspectorului care intrase în unitate să se legitimeze. Ceilalţi doi îşi făceau treaba afară, pe stradă. Consider că într-o şcoală, mai ales într-o perioadă ca aceasta, când toate uşile sunt deschise, poate pătrunde oricine şi era normal să-i solicit să-şi decline identitatea”, precizează Vasile Gheorghe.

Profesorul spune că s-a adresat cu o informare Instituţiei Prefectului Dâmboviţa, fiindcă nu i s-a părut normală modalitatea de a efectua controlul. „Inspectorul şef de la ITM poate să mă reclame unde o vrea dumnealui. Nu am încălcat nicio lege, în condiţiile în care nu am intervenit în controlul dumnealor”, declară Vasile Gheorghe.

Şi şeful ITM Dâmboviţa este dispus să meargă până în pânzele albe, fiindcă şi-a făcut datoria. „Am efectuat verificarea în limitele legii. Dumnealui a încercat să ne obstrucţioneze, dar nu a reuşit. Noi avem dreptul să intrăm oriunde există o firmă care-şi desfăşoară activitatea şi există indicii că se încalcă legislaţia în vigoare”, afirmă Marius Lixandru.

Prefectura Dâmboviţa urmează, spune Andreea Ionescu – purtător de cuvânt, să efectueze verificări în acest caz şi să stabilească cine şi cu ce a greşit.

View My Stats