Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 18, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Prefectul Caracota a dat de pământ cu trei şefi peste Deconcentrate

Prefectul Caracota a dat de pământ cu trei şefi peste Deconcentrate 

Au intrat în vizorul reprezentantului Guvernului în teritoriu Viorel Firică, de la Finanţe, Petre Marin, de la Direcţia Silvică şi Cornel Ivan, de la Garda Financiară. Cei trei şefi au fost muştruluiţi bine în şedinţa Colegiului Prefectural. Li s-a tras de la reclamaţiile oamenilor trimise către Instituţia Prefectului.

Cornel Ivan a fost acuzat că tolerează controale netransparente. “Societăţile vin şi se plâng de abuzurile organelor de control. Vin şi-mi spun cum sunt controlaţi de câte două-trei ori. Aş putea să cred că lipsa dumneavoastră de transparenţă este reală şi că, într-adevăr, acei oameni au dreptate, că, de fapt, dumneavoastră ascundeţi ceva”, a tunat prefectul Caracota.

Viorel Firică a fost zguduit fiindcă nu a reuşit să pună capăt birocraţiei din sistemul Finanţelor Dâmboviţa. “Mă refer la adeverinţele pe care trebuie să le obţină cetăţenii. Un om trebuie să piardă două zile pe la ghişeele dumneavoastră. Au o mie de probleme şi noi îi şicanăm ca să-şi ia un ajutor social”, a pus punctul de “i” reprezentantul Guvernului în teritoriu.

În sfârşit, Petre Marin a fost dat de pământ din cauza furturilor din păduri. Petre Marin a cam fost… îngropat şi de comisarul şef Vasile Tache, comandantul IPJ Dâmboviţa, care a precizat în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural că sunt mari probleme în multe zone ale judeţului, unde pădurile sunt efectiv defrişate. “20 de mii de hectare de pădure nu au nici un fel de pază, iar alte 20 de mii chipurile au pază. Sunt în ocoalele private care sunt pregătite doar pe hârtie să asigure paza acestor suprafeţe împădurite. În 2011 a scăzut numărul de furturi constatate, identificate, dar numărul de tăieri ilegale este într-o creştere foarte mare”, a precizat Tache.

Adriana Răceanu

View My Stats