Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Traficanţii de persoane pe relaţia România-Spania au ajuns după gratii. VIDEO

PRAHOVA: Traficanţii de persoane pe relaţia România-Spania au ajuns după gratii. VIDEO 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT au destructurat o grupare de criminalitate organizată, specializată în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, pe relaţia România – Spania. Cinci persoane au fost reţinute în România, iar şapte au fost arestate în Spania.

Oamenii legii au efectuat, în colaborare cu o echipă operativă formată din poliţişti spanioli şi un analist EUROPOL, 17 percheziţii în judeţul Prahova, la domiciliile membrilor grupării infracţionale, 20 de persoane fiind conduse pentru audieri. Dintre acestea, cinci au fost reţinute.

„În urma cercetărilor efectuate în colaborare, de către autorităţile judiciare din România şi Spania, s-a stabilit faptul că, începând din anul 2011, membrii grupării ar fi racolat peste 20 de tinere, printre care minore, pe care le-ar fi transportat în Marea Britanie şi Spania, în scopul exploatării sexuale. Aici, tinerele ar fi fost determinate să practice prostituţia în folosul membrilor grupării infracţionale”, informează IPJ Prahova.

perchezitii ploiesti 2În luna ianuarie, poliţişti din cadrul B.C.C.O. Ploieşti şi procurorul de caz s-au deplasat în Spania, unde au efectuat percheziţii la locuinţele liderilor grupării infracţionale. În această cauză, au fost arestate şapte persoane. Ulterior, pe numele celor aşpte, Tribunalul Prahova a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane şi procurorii DIICOT, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Serviciul Roman de Informaţii. La acţiune au participat luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale al IPJ Prahova şi jandarmi.

VIDEO

View My Stats