Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: 16 percheziţii la membrii unei grupări specializate în furturi din locuinţe

PRAHOVA: 16 percheziţii la membrii unei grupări specializate în furturi din locuinţe 

UPDATE: În urma celor 16 percheziţii efectuate, astăzi, în judeţul Parhova, la sediul unei societăţi comerciale şi la locuinţele mai multor persoane bănuite de furturi din locuinţe, au fost ridicate bijuterii, ceasuri, bani şi echipamente electronice. De asemenea, nouă persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Din imobilele perchiziţionate de poliţişti, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 100 de grame de bijuterii, posibil din aur, 150 de grame de bijuterii posibil din argint şi din alte metale comune, 50 de monede de colecţie, 26 de ceasuri de mână şi de buzunar, precum şi 2.350 de lei şi 300 de euro.

De asemenea, poliţiştii de investigaţii criminale au ridicat, pentru cercetări, un dispozitiv cu ultra-sunete, folosit pentru îndepărtarea animalelor de pază, un dispozitiv cu electro-şocuri, un laptop şi două tablete, bunuri susceptibile a proveni din comiterea faptelor ilicite şi pentru comiterea de infracţiuni, precum şi alte mijloace materiale de probă.

Totodată, nouă persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri şi dispunerea măsurilor.

La data de 5 martie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.J.P. Prahova, împreună cu poliţişti din cadrul celorlalte unități de poliție şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, efectuează o percheziţie la o societate comercială, precum şi 15 percheziţii domiciliare.

Percheziţiile se efectuează în Ploieşti, Vălenii de Munte, Măneciu, Măgurele, Boldeşti-Scăeni, Gura Vitioarei, Predealul-Sărari, Izvoarele şi Teişani, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în comiterea de furturi din locuinţe.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii urmăresc depistarea bunurilor susceptibile a proveni din săvârșirea acestor infracţiuni, precum şi depistarea a 9 persoane bănuite pentru a fi conduse la sediul IJP Prahova.

Prejudiciul creat prin activitatea infracţională este estimat la 700.000 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite în cauză.

View My Stats