Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » POLUL AUTO MUNTENIA a semnat primele şase contracte de finanţare

POLUL AUTO MUNTENIA a semnat primele şase contracte de finanţare 

Cele şase proiecte primesc finanţare nerambursabilă FEDR în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, Axa prioritară 1 „Un sistem de producţie inovativ şi ecoeficient”, DMI 1.3 „Dezvoltarea durabilă a antreprenoriatului”, Operaţiunea „Dezvoltarea structurilor de sprijin al afacerilor de interes naţional şi internaţional”. Totodată, s-a semnat Acordul Cadru privind obligaţia realizării pachetului minim integrat de proiecte propuse de Polul AUTO MUNTENIA.

Obiectivul Polului constă în creşterea competitivităţii în domeniul industriei auto pe plan naţional şi internaţional a companiilor din cadrul acestei asociaţii, prin stimularea inovaţiei în domeniul auto, prin dezvoltarea de noi structuri de afaceri şi investiţii, cu scopul de a produce autovehicule şi componente auto competitive atât pe piaţa naţională, cât mai ales pe cea internaţională, până în anul 2020.

Proiectele Polului AUTO MUNTENIA, ale căror contracte au fost semnate astăzi, au o valoare totală de aproximativ 180 milioane de lei (aproximativ 40 milioane de euro), din care valoarea financiară nerambursabilă este de peste 68 milioane de lei (aproximativ 15 milioane de euro).

ADR Muntenia 2

View My Stats