Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 13, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Poliţia Animalelor s-a implicat în cazul câinilor sterilizaţi şi abandonaţi în pădure

Poliţia Animalelor s-a implicat în cazul câinilor sterilizaţi şi abandonaţi în pădure 

Imediat ce s-a aflat că în Pădurea Butoiu au fost deportaţi sute de câini sterilizaţi, inspectorii de la Poliţia Animalelor s-au deplasat la faţa locului şi încearcă acum să dea de urma celor care se fac vinovaţi de abandon, infracţiune pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 1.000 la 10.000 de lei.

Concluzia inspectorilor de la Poliţia Animalelor este crudă şi nu face deloc cinste unei societăţi care se doreşte a fi civilizată.

„Este foarte clar că aceşti câini au fost lăsaţi aici cu intenţie. Vom căuta să identificăm cine este responsabil pentru această situaţie şi vor fi înaintate plângeri penale. Câinii sunt înfometaţi şi prezintă riscuri, atât pentru populaţie, cât şi pentru ei înşişi, fiindcă există riscul să dezvolte diverse boli, pentru că organele lor interne vor fi la un moment dat abolite din cauza inaniţiei, şi să moară. Situaţia este mai complicată, fiindcă la mijloc sunt organe abilitate, din moment ce câinii sunt crotaliaţi, deci identificaţi”, spune Alexandra Floareş, inspector Poliţia Animalelor.

Reamintim cititorilor noştri că toţi câinii abandonaţi în pădure poartă crotal cu însemnele „Grădini Publice Târgovişte”.

Directorul Badea a negat vehement implicarea în abandon, susţinând că animalele sunt aduse din Bucureşti

Cu toate acestea, directorul Dănuţ Badea, de la Direcţia de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte, sosit aseară la faţa locului, a plasat răspunderea către alte autorităţi, spunând că patrupedele au fost aduse sigur din Bucureşti. Mai mult, şi-a exprimat public opinia pro eutanasiere şi i-a felicitat pe primarii care au luat decizia de a-i împuşca pe câinii fără stăpân. „Sunt oameni cu iniţiativă. Primari inteligenţi. Bine au făcut, pentru că nu există soluţie”.

Astăzi, şi Primăria Târgovişte, prin Biroul de Presă, a transmis un comunicat de toată jena şi insultător la adresa jurnaliştilor care au fost la faţa locului. Din birou, de la căldurică, ni se transmite că „astfel de acţiuni reprezintă o manipulare grosolană a presei aservite”.

Câinii poartă crotal cu însemnele Direcţiei Grădini Publice Târgovişte

Nici pe vremea lui Ceauşescu parcă nu exista atâta servilism şi dorinţă de a manipula cetăţeanul după voia celor care conduc şi sunt acuzaţi ziariştii. De ce? Că arată realităţile? Mai bine ar pune lucrurile la punct, aşa cum a promis atunci când a fost în campanie electorală primarul Gabriel Boriga.

O deplasare în Pădurea Butoiu le-ar elimina toate suspiciunile. Ar putea să citească singuri ce scrie pe crotal şi n-ar mai acuza gratuit ziariştii. În plus, le-ar face bine şi o gură de aer curat.

View My Stats