Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 18, 2024
Sunteți Aici Home » RELIGIE-CULTURĂ » Pietroşiţa, o capitală a literaturii româneşti

Pietroşiţa, o capitală a literaturii româneşti 

Pentru al VIII-lea an consecutiv, oamenii de litere din comuna Pietroşiţa, ajutaţi de prietenii din judeţ şi din ţară, organizează sub poala Munţilor Bucegi o sărbătoare a cuvântului scris.

Toamna literară pietroşiţeană se doreşte a fi anul acesta un regal de literatură, suflet şi lacrimă.  Organizatorii dedică manifestările din 15 octombrie regretatului scriitor dâmboviţean Mircea Horia Simionescu, nelipsit de la evenimentele culturale de la Pietroşiţa, dar care, iată, acum va fi printre participanţi doar cu spiritul, nu şi fizic.

29 de poeţi, prozatori şi publicişti se vor afla pe 15 octombrie la Muzeul Etnografic din Pietroşiţa, transformând comuna într-o capitală a literaturii româneşti.

Vor exista şi altfel de intervenţii artistice, datorate Dianei Chiţescu, Grupului folk “Grigore Ureche muzicala”, Clubului cultural-muzical “Pariu pe prietenie” şi pictorilor Ion Roiban, Valentin Iordănescu, Vasile Neguş, iar acordarea diplomelor de excelenţă pentru vocaţie, creaţie şi expresie literară va da şi mai multă culoare unei manifestări de nota 10.

Adriana Răceanu

View My Stats