Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 13, 2025
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » PERCHEZIŢII la „ghicitoarele” din judeţul DÂMBOVIŢA!

PERCHEZIŢII la „ghicitoarele” din judeţul DÂMBOVIŢA! 

Poliţiştii din Prahova şi Dâmboviţa efectuează, cu sprijinul jandarmilor, percheziţii la persoane bănuite de înşelăciuni prin „metoda ghicitul” sau folosindu-se de memoria unei persoane decedate. Prejudiciul a fost estimat la 3.500 de lei. Trei persoane urmează să fie audiate. Potrivit IPJ Prahova, suspecţii şi-ar fi început activitatea infracţională în luna iunie a acestui an şi până acum au săvârşit trei infracţiuni. Descinderile au loc în judeţul Dâmboviţa şi sunt efectuate cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

De obicei, ”ghicitoarele” își oferă serviciile pentru sume modice, contra cărora solicită potențialelor victime să își pună bijuteriile într-un șervețel sau o batistă, pentru a le descânta, legându-le, ulterior, de un obiect de vestimentație al acestora. Pentru ca ”descântecul” să aibă efect, victimelor li se spune să nu deschidă batista o anume perioadă, interval în care ghicitoarea are suficient timp pentru a dispărea din câmpul infracțional. Când victima începe să aibă suspiciuni cu privire la veridicitatea celor întâmplate, abia atunci realizează că batista cu bijuterii a fost schimbată cu una asemănătoare, înăuntrul căreia se află niște obiecte fără valoare (de regulă, niște pietricele).

UPDATE: În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat două autoturisme, bijuterii, bani, acte care atestau amanetarea unor bunuri precum și alte bunuri susceptibile a fi folosite în comiterea infracțiunilor.

Pentru a nu deveni victimele unor astfel de înșelăciuni, polițiștii prahoveni vă recomandă respectarea următoarelor sfaturi:
• Spuneți NU oricăror practici de ghicire a viitorului și nu puneți de bunăvoie la dispoziția unor persoane necunoscute bunurile de valoare ale dumneavoastră! Nu s-au întâlnit minuni făcute de infractori!
• Nu apelați la „serviciile“ așa ziselor ghicitoare, nu vă lăsați acostați de astfel de persoane și să nu încredințați banii sau bijuteriile, ghicitoarelor, chiar dacă pretind că le vor înapoia.
• Dacă ați fost victima infracțiunii de înșelăciune, apelați numărul de urgență 112, imediat după constatarea situației în care vă aflați, și furnizați polițiștilor toate datele care ar putea conduce la identificarea infractorilor și recuperarea pagubei suferite!

View My Stats