Pastramă suspectă în târgurile din Dâmboviţa
În 70% din cazuri, spune dr. Sandu Tolea, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Dâmboviţa, acest produs tradiţional este preparat din carne neverificată din punct de vedere sanitar-veterinar.
Este motivul pentru care inspectorii sanitar-veterinari vor continua controalele la sânge şi vor confisca marfa ori de câîte ori vor exista suspiciuni cu privire la provenienţă.
“Nu a interzis nimeni comerţul acestui produs dorit şi savurat de toată lumea, dar vrem ca să fie vândut în condiţii de igienă, astfel încât atunci când îl consumăm să fim siguri că nu ne îmbolnăvim. Ştim cu toţii că marea majoritate a bolilor omului sunt transmisibile de la animale. La acest moment, carnea din care se face această pastramă provine în 70% din cazuri din locuri neautorizate sanitar-veterinar şi fără un control sanitar-veterinar”, afirmă Sandu Tolea.