Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 12, 2024
Sunteți Aici Home » POLITIC » Paleologu a intrat în lupta pentru şefia PDL cu gândul învinsului

Paleologu a intrat în lupta pentru şefia PDL cu gândul învinsului 

Theodor Paleologu a venit în Dâmboviţa să-şi prezinte moţiunea cu care s-a aruncat în lupta pentru şefia PDL.

Deşi unora li s-ar părea un dezavantaj să apară singur în faţa delegaţilor, fostul ministru al Culturii declară că această situaţie este mai degrabă un atuu. „Dacă nu am partizani în jur, înseamnă că nu am persoane de mulţumit, nici poliţe de plătit”.

Theodor Paleologu a mai mărturisit la Târgovişte că se gândeşte să candideze şi pentru un alt post în conducerea PDL, întrucât este conştient că şansele sale de reuşită în competiţia cu Emil Boc şi Vasile Blaga sunt minime.

„Sincer, funcţia, oricare ar fi, are o importanţă secundară în raport cu credibilitatea unui demers. Pe mine mă bucură că oamenii sunt receptivi la ideile mele. Am şanse reduse să câştig şefia PDL, însă am şanse să câştig un număr de voturi care să-mi permită să am un cuvânt de spus în conducerea partidului. Voi folosi această influenţă cu chibzuinţă”.

Fostul ministru spune că ar fi extrem de mulţumit dacă ar obţine 4-5 voturi din partea celor 40 de delegaţi din Dâmboviţa.

Cât priveşte mult vehiculata idee că PDL s-ar putea scinda după congresul din 14 mai, Theodor Paleologu este ferm convins că nu se va întâmpla aşa, însă recunoaşte că vor rămâne în urma războiului declarativ Boc-Blaga destule jigniri.

Aflând că la nivelul judeţului s-a avansat un procent de 98% în favoarea lui Emil Boc, Paleologu a precizat că va solicita sprijinul profesorului de matematică Florin Popescu, preşedintele PDL Dâmboviţa, pentru a găsi o formulă de calcul ingenioasă, astfel încât el să obţină 4-5 voturi de la dâmboviţeni, iar Emil Boc să ia 98%.

View My Stats