Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 23, 2024
Sunteți Aici Home » POLITIC » ORICE COPIL POATE FI ABUZAT SEXUAL, ORIUNDE ȘI ORICÂND! Oana Antonescu a organizat la Bruxelles o masă rotundă despre protecția copilului

ORICE COPIL POATE FI ABUZAT SEXUAL, ORIUNDE ȘI ORICÂND! Oana Antonescu a organizat la Bruxelles o masă rotundă despre protecția copilului 

Eurodeputata PDL/PPE Oana Antonescu a organizat miercuri 20 martie, la Bruxelles, Masa Rotundă „ELSA pentru copii” (ELSA for children) în cadrul proiectului „Toţi diferiţi, toţi împreună” al Asociaţiei Europene a Studenţilor la Drept (ELSA), organizaţie care reuneşte reprezentanţi ai studenţilor la drept din centrele universitare aflate pe teritoriul european. Printre vorbitorii din cadrul acestui eveniment s-au numărat reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Consiliului Europei.

Pentru a atrage atenţia asupra necesităţii respectării drepturilor omului, în cadrul reţelei ELSA au fost astăzi organizate peste 150 de evenimente în 30 de ţări europene, sub sloganul „Toţi diferiţi, toţi împreună”, masa rotundă organizată la Bruxelles fiind unul dintre aceste evenimente.

Dezbaterea a avut drept obiectiv discutarea problemelor de implementare, la nivelul statelor membre ale Consiliului Europei, a standardelor europene şi internaţionale în materie de protejare a drepturilor şi intereselor copilului, precum şi în domeniul prevenirii abuzurilor şi violenţei sexuale împotriva acestora. În cadrul evenimentului a fost prezentat şi un studiu comparativ, realizat în 23 de state europene, de către un colectiv format din 250 de cercetători, studenți ai facultății de drept, cu privire la progresele înregistrate în acest domeniu.

„Din nefericire, orice copil poate fi abuzat sexual, oriunde și oricând! Expunerea la violenţă şi abuzuri sexuale poate genera probleme precum depresia sau anxietatea, tulburări psihice, comportament auto-distructiv, izolare socială, ce pot marca adolescenţa sau chiar întreaga viaţă a victimelor. Astfel de probleme pot ajunge să afecteze persistent viaţa de familie a unei persoane care a fost victima unor abuzuri sexuale în copilărie”, subliniază Oana Antonescu.

View My Stats