Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 20, 2024
Sunteți Aici Home » DEZVĂLUIRI » NATURA PĂLEŞTE ÎN FAŢA INTERESELOR FINANCIARE! Un ordin al ministrei Rovana Plumb agită ONG-urile de mediu

NATURA PĂLEŞTE ÎN FAŢA INTERESELOR FINANCIARE! Un ordin al ministrei Rovana Plumb agită ONG-urile de mediu 

Ministerul Mediului, condus de Rovana Plumb, deputat de Dâmboviţa, a permis demararea unor afaceri necurate încă de anul trecut. Afaceri care au agitat opinia publică şi asociaţiile pentrun protecţia mediului. Ţinta unor feroce oameni de afaceri italieni a fost Parcul Naţional Defileul Jiului. Peninsularii au dorit ca 67 de hectare să fie scoase din aria protejată pentru a redechide o carieră de piatră. Exploatarea de la Meri fusese închisă în 2010, după ce a expirat documentele de mediu iar Agenţia de Mediu nu a mai emis o nouă autorizaţie întrucât extragerea pietrei se realiza în interiorul Parcului Naţional iar legislaţia românească şi nici cea europeană nu permit astfel de abuzuri.

Anul trecut mai mulţi reprezentanţi ai parcului au declarat că asupra lor s-au făcut tot felul de presiuni pentru a aviza favorabil deschiderea carierei. În 2012, ministra Mediului Şi Schimbărilor Climaterice emite Ordinul 3993 privind încetarea regimului de arie naturală protejată a unui perimetru în suprafaţă de 17,6 hectare aferent Carieriei Meri.

Un ordin considerat de fundaţiile pentru apărarea mediului ca fiind nelegal şi abuziv! Într-o petiţie adresată ministrei Plumb de către Fundaţia ProPark pentru Arii Protejate se menţionează că prevederile ordinului 3993 contravin normelor de tehnică legislativă privind modificarea actelor normative prevăzute de Legea nr.24/2000, republicată, privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea de acte normative.

Reprezentanţii Fundaţiei ProPark demontează articol cu articol ordinul dat de ministra Rovana Plumb, arătând toate încălcările grave ale legilor. Dar, pe cine mai interesează natura când în joc sunt mari interese financiare?

View My Stats