Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » MECIUL MECIURILOR: Fortuna Poiana Câmpina – Chindia Târgoviște

MECIUL MECIURILOR: Fortuna Poiana Câmpina – Chindia Târgoviște 

Etapa de vineri, 23 mai 2014, din C6, propune un derby de zile mari. Fortuna Poiana Câmpina (locul 2) și Chindia Târgoviște (locul 1). Este o confruntare care va stabili în mare măsură echipa care va promova în al doilea eșalon al fotbalului românesc. Interesul este foarte mare, iar organizatorii vor să suplimenteze cele 500 de locuri cu altele 500, construind o nouă tribună.

Formația din Câmpina are tot lotul valid. Nu sunt jucători accidentați sau suspendați. Antrenorul Florin Stăncioiu a studiat jocul adeversarilor, fiind prezent la partida: FC Zagon-Chindia Târgoviște (0-1), din runda trecută. Fortuna se bazează pe travaliul și pasele lui Minciună, pe sprinturile de pe banda dreaptă ale lui Vali Munteanu, pe incisivitatea vârfului de atac Chipirliu, pe paradele lui Zegheru. În schimb este vulnerabilă pe la fundașii centrali, Marin și Șandru, lenți și greoi. Aceștia sunt ușor de depășit prin un-doi-uri, devieri și combinații rapide cu mingea la firul ierbii. Fundașii laterali, Cristescu și Damian, pleacă deseori în atac, dar se repliază, pe pozițiile anterioare, destul de lent și greoi.

Dacă mijlocașul central, Bogdan Minciună nu este lăsat să coordoneze și să paseze, jocul Fortunei se taie. Devine confuz și ușor de anticipat. Atacanții, Chipirliu, Antohi sau Camara rămân fară baloane. Fără Minciună la timonă și cu Barbu prea retras, trupa antrenată de Stăncioiu nu poate duce jocul în atac, nu beneficiază de multe baloane și nu are mulți jucători în careul mare advers.

Într-un meci amical disputat la sfârșitul săptămânii trecute Fortuna – Conpet Ploiești 7-2.

Lăncierii Târgovișteni sunt pregătiți din toate punctele de vedere. Și-au studiat adeversarii, le știu punctele fragile și vulnerabile. Știu detalii și amănunte despre dușmani, pe posturi, pe compartimente, pe cupluri de jucători. Antrenorul Silviul Dumitrescu are antidotul de a-i neutraliza pe Minciună sau Chipirliu.

Chindia este o echipă care se bazează pe forța grupului. Este bine așezată și bine distribuită în câmpul de joc. Este echilibrată în toate compartimentele. Fiecare pion știe ce are de făcut. Echipa de lângă Turnul Chindiei nu joacă spectaculos, dar are eficiență. Jucătorii au determinare și voință. Toți se pun în slujba echipei. Luptă formidabil până la epuizare pentru un rezultat favorabil.

În cazul de față, și un egal le convine jucătorilor din Vechea Cetate de Scaun, care sunt mai copți și mai fortificați. Se duc la Câmpina deciși să nu piardă. La Chindia nu pot evolua C. Marin și Bucă (accidentați). Cherchez, Grigore și Dobre trag tare la antrenamente pentru a avolua în acest meci determinant.

Alexandru Istrate

View My Stats