Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 23, 2024
Sunteți Aici Home » SOCIAL » MECHEL TÂRGOVIȘTE SE PREGĂTEȘTE PENTRU RELUAREA ACTIVITĂȚII, SPUNE CONDUCEREA! Sindicatul vorbește de 500 de oameni disponibilizați

MECHEL TÂRGOVIȘTE SE PREGĂTEȘTE PENTRU RELUAREA ACTIVITĂȚII, SPUNE CONDUCEREA! Sindicatul vorbește de 500 de oameni disponibilizați 

Conducerea Mechel Târgoviște a remis astăzi către redacția noastră un comunicat de presă prin care informează opinia publică despre pregătirile ce se fac pentru reluarea activității Combinatului.

”Mechel Târgoviște a demarat un amplu proces de reorganizare și restructurare, având intenția ca într-o perioadă cât se poate de scurtă să repornească producția. Chiar dacă în continuare condițiile din piață se mențin nefavorabile, noua strategie va avea în vedere identificarea acelor soluții și mijloace prin care să se poată redresa situatia actuala a intreprinderii.

Conjunctura nefavorabilă din ultimii doi ani a creat probleme grave întreprinderii. S-au făcut eforturi enorme pentru a menține această întreprindere viabilă, identificându-se soluții extreme doar din dorința de a continua să funcționeze. Administrația a analizat toate variantele posibile prin care să asigure resursele necesare reluării producției și era pe punctul de a implementa un plan de redresare care să asigure reluarea producției, cu șanse de rentabilizare.

Demersurile rău intenționate lansate de fostul lider de sindicat, împreună cu avocații, prin declanșarea a câtorva mii de executări silite, cu scopul încasării abuzive a unor sume semnificative pretinse neîntemeiat de către aceșita din urmă, au determinat însă societatea să caute soluții de criză pentru a împiedica iminenta blocare a societății, fără șanse ulterioare de redresare, apelând la sistemul de protecție a procedurii insolvenței, dar prin reorganizare, care ar permite derularea normală a activității societății”.

Sindicatul vorbește despre concedieri. Vor fi trimiși în șomaj 500 de salariați, iar ceilalți 1.500 vor fi chemați la lucru cel mai probabil pe 5 martie.

View My Stats