Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 13, 2024
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » LASAŢI ŞCOALA COPIILOR! Au dat la fier vechi industria, au pus pe butuci agricultura şi acum “naţionalizează” şcoala

LASAŢI ŞCOALA COPIILOR! Au dat la fier vechi industria, au pus pe butuci agricultura şi acum “naţionalizează” şcoala 

Peste 450 de elevi din Bucuresti care studiaza muzica la Scoala Gimnaziala de Arte nr. 5, una dintre putinele institutii de muzica, sunt pe cale sa ramana din nou pe drumuri prin initiativa fara precedent a Primariei sectorului 3 prin care solicita Ministerului Educatiei avizarea schimbarii destinatiei cladirii in care scoala isi desfasoara activitatea de 7 luni.

Cladirea din str. Gheorghe Petrascu nr. 55 (fost 49), finalizata in primavara anului 2012, a fost construita anume pentru invatamant vocational si in mod special pentru Scoala de Muzica si Arte nr. 5, tinand cont ca in 2007 fostul sediu din str. V. Lucaciu a fost retrocedat.
Astfel, pana in 2012 cei 450 de elevi ai scolii au studiat in sali improprii, in patru scoli generale, suferind mutari succesive.

Dupa repetate demersuri adresate autoritatii administratiei locale si centrale, in anul 2009 Primaria sectorului 3 a inceput constructia pentru un nou sediu destinat exclusiv Scolii de muzica si arte plastice nr. 5.

Noua cladire a fost finalizata in primavara anului 2012, cand a fost inaugurata oficial ca scoala de arte si din anul scolar 2012-2013 copiii au inceput sa se bucure alaturi de dascalii lor de conditii normale de studiu si de fructificarea rezultatelor muncii lor prin o suita de concerte, recitaluri si lectii demonstrative apreciate de comunitate, parinti si specialistii in domeniu.

Ca in vremuri dinainte de 1989, cladirea a fost “vazuta, placuta” si au zis ca “de ce sa nu fie a noastra ? “, lasand astfel pe drumuri 450 de elevi si o comunitate locala fara cea mai frumoasa si importanta scoala de muzica din Bucuresti.

Din acest motiv parintii si profesorii organizeaza duminica, 31 martie, intre orele 11-13 in fata sediului scolii din str. Gheorghe Petrascu nr. 55 un protest pentru a-si pastra scoala.

Implica-te! E viata ta, e comunitatea ta.
Nu lasa Primaria sa “fure” educatia copiilor nostri!

View My Stats