Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 18, 2024
Sunteți Aici Home » SOCIAL » Jandarmii, 24 de ore din 24 la Titu

Jandarmii, 24 de ore din 24 la Titu 

Începând cu data de 11 iulie a.c. a fost operaţionalizată cu sprijinul autorităţilor locale o grupă de supraveghere şi ordine publică în oraşul Titu, cei 12 jandarmi acţionând 24 de ore din 24 pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor.

Prin constituirea noii structuri, jandarmii execută misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice independent, mixt cu Poliţia sau în cooperare cu Poliţia Locală pe raza oraşului Titu şi în comunele arondate.

Având o prezenţă activă în mijlocul cetăţenilor, jandarmii vor desfăşura activităţi de prevenire a faptelor de natură contravenţională şi infracţională, vor purta discuţii cu cetăţenii pentru a identifica problemele cu care aceştia se confruntă, îi vor informa cu privire la respectarea normelor de convieţuire socială şi consecinţele ce decurg din încalcarea dispoziţiilor legale.

Totodată, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul manifestarilor cu public numeros, astfel încât acestea să se desfăşoare într-un climat normal de siguranţă civică şi vor interveni pentru restabilirea ordinii publice atunci când situaţia impune.

Sursa: IJJ Dâmboviţa

View My Stats