Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 23, 2024
Sunteți Aici Home » SOCIAL » JANDARMERIA ROMÂNĂ ESTE SOLIDARĂ ACȚIUNII ”ORA PĂMÂNTULUI”! Timp de o oră și militarii vor reduce consumul de energie electrică

JANDARMERIA ROMÂNĂ ESTE SOLIDARĂ ACȚIUNII ”ORA PĂMÂNTULUI”! Timp de o oră și militarii vor reduce consumul de energie electrică 

Sâmbătă, 23 martie a.c. între orele 20.30-21.30, jandarmii se vor alătura iniţiatorilor Campaniei „Ora Pământului” prin reducerea consumului de energie electrică din locuinţele proprii, şi, implicit, a poluării.

Campania unică în istorie, „Ora Pământului” îşi propune, prin gestul simplu de stingere a luminilor care nu sunt esenţiale funcţionării şi prin deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, să tragă un important semnal de alarmă la adresa efectelor dezvoltării iresponsabile.

Jandarmeria Română a participat constant la campanii ce au avut ca scop protejarea mediului înconjurător alături de O.N.G.-uri, diverse instituţii publice sau reprezentanţi ai mass-media (ex.: plantare arbori, acţiuni de ecologizare, etc.).

Jandarmeriei Române îi revin prin Legea nr. 550/2004, privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, atribuţii în domeniul protecţiei mediului înconjurător, al florei şi faunei, în responsabilitatea sa aflându-se şi zonele care au statut de arie naţională protejată, de pe teritoriul României.

Inspectoratul general al Jandarmeriei Române, domnul colonel dr. Mircea Olaru, a adresat un apel tuturor jandarmilor, de a participa sâmbătă 23 martie a.c., la acţiunea „Ora Pământului”, în semn de susţinere a eforturilor globale împotriva poluării şi a încălzirii globale.

Sursa: Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri

Foto: http://www.naturalist.ro

View My Stats