Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 12, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Într-o săptămână, Ortopedia revine în casă nouă

Într-o săptămână, Ortopedia revine în casă nouă 

Lucrările de reabilitare, consolidare şi modernizare a secţiei au fost definitivate. Valoarea investiţiei ajunge la 6,7 milioane de lei, banii provenind de la Consiliul Judeţean – proprietarul clădirii şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin programul naţional de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă, implementat cu finanţare dintr-un împrumut de la Banca Mondială şi cofinanţarea Guvernului României.

Investiţia a presupus realizarea unei centuri exterioare la zidăria de cărămidă şi la nivelul planşeului peste parter şi al planşeului peste etaj; consolidarea pereţilor interiori cu tencuială armată realizată pe ambele feţe; refacerea finisajelor interioare şi exterioare. De asemenea, au fost schimbate în totalitate instalaţiile termice, electrice, sanitare, tâmplăria şi acoperişul. Pe lângă consolidare, s-au realizat şi lucrări ample de recompartimentare, în vederea încadrării în normele sanitare de funcţionare armonizate cu reglementările UE în domeniu.

„Vom avea o secţie modernă, cu trei săli de operaţii dotate cu aer filtrat, aer condiţionat etc. Intrarea în saloane se va face separat, nu se va mai trece dintr-o încăpere în alta. Pacienţii vor beneficia de confort sporit, aşa cum trebuie să fie în orice unitate medicală care se respectă”, afirmă dr. Octavian Deftu, managerul Spitalului Judeţean din Târgovişte.

În perioada următoare, în funcţie de resursele financiare, se va umbla şi la capitolul echipamente medicale, care vor fi înlocuite cu unele performante.

View My Stats