Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 9, 2024
Sunteți Aici Home » ALEGERI » INTERVIU: Primarul UNPR trebuie să lucreze relaxat, să colaboreze cu cetăţenii!

INTERVIU: Primarul UNPR trebuie să lucreze relaxat, să colaboreze cu cetăţenii! 

Bogdan Manole – liderul UNPR Dâmboviţa, cel mai tânăr preşedinte de organizaţie politică din ţară, ne-a vorbit despre echipa pe care o coordonează, despre proiectul politic UNPR, despre atuurile candidaţilor progresişti. La alegerile din 5 iunie 2016, UNPR Dâmboviţa mizează pe un scor electoral format din două cifre.

Rep: Ai plecat dezamăgit din PSD, unde deţineai o funcţie importantă, lider la TSD Târgovişte. De ce?

– Da, a fost o perioadă extrem de frumoasă până când a preluat Adrian Ţuţuianu organizaţia PSD Dâmboviţa. După câştigarea alegerilor din 2012, domnul Ţuţuianu s-a transformat într-un dictator. Se comporta urât cu oamenii, îi jignea foarte mult. Nu mi s-a părut normal. Eu nu am fost obişnuit să lucrez cu cei care au un astfel de comportament, să accept anumite chestii anormale.

Din cauza acestor derapaje comportamentale ale preşedintelui de organizaţie, am decis să plec la UNPR. A fost cred eu cea mai bună alegere din viaţa mea. Sunt cel mai tânăr preşedinte de organizaţie politică din România. Mă bucur sincer că am intrat şi activez într-un partid care a dat o şansă tinerilor,le-a dat credit, un partid unde se poate vorbi de reforma politică.

unpr 1

Rep: Ai foarte mulţi tineri în echipă. Conlucraţi, relaţiile sunt cât se poate de fireşti, există comunicare, colaborare?

– Când am plecat din PSD, am fost urmat de aproape 100 de tineri. Acum suntem şi mai mulţi. Avem o organizaţie extrem de frumoasă. Să ştiţi însă că nu ne-am depărtat de cei în vârstă. Avem foarte mulţi oameni cu experienţă politică, care ne sfătuiesc, ne îndrumă. Noi îi ascultăm şi apreciem foarte mult faptul că vor să fie sfetnicii noştri.

UNPR Dâmboviţa, datorită faptului că lucrăm în echipă, fără orgolii, fără patimă politică, datorită faptului că suntem dispuşi să ne sacrificăm în interesul cetăţenilor acestui judeţ, a devenit o organizaţie respectată.

Acum, în campania electorală, suntem zi de zi pe teren, dialogăm cu oamenii, le vorbim despre proiectele noastre, despre ceea ce trebuie să devină acest judeţ. Vrem ca la a alegerile din 5 iunie să scoatem un scor bun.

unpr 2

Rep: Cum decurg întâlnirile electorale? Ce spun cetăţenii când văd că sunteţi tineri, entuziaşti?

– Suntem primiţi cu multă căldură, ascultaţi, sfătuiţi să schimbăm actuala clasă politică, să aducem un suflu nou, să ne gândim la ţară. Oamenii sunt dezamăgiţi. Sunt descumpăniţi. Au sărăcit. Le-a dispărut încrederea în clasa politică. Vor altceva, o altă reprezentare. Am fost în câteva localităţi unde, vă spun sincer, mi-a venit să plâng. Am văzut dâmboviţeni care, acum în secolul 21, trăiau ca în Evul Mediu, poate mai rău. Autorităţile locale şi cele judeţene nu au făcut nimic pentru a îmbunătăţi viaţa acestor cetăţeni, pentru a-i scoate din sărăcie, din nevoi.

unpr 3

Rep: Cum vede un tânăr preşedinte de organizaţie politică administraţia publică locală? Ce ar trebui să întreprindă un primar UNPR pentru comunitatea care l-a ales?

– În primul rând, trebuie să respecte cetăţeanul, să şi-l apropie, să-i fie prieten, să-l asculte şi să-l sprijine. Din păcate, am văzut în foarte multe localităţi că oamenii nu prea mai sunt respectaţi de cei care îi conduc. Sunt ameninţaţi că li se taie ajutorul social, că vor fi amendaţi, sunt ţinuţi pe la uşi, trataţi cu dezinteres. Este o problemă generală. Se întâmplă în tot judeţul. Eu văd altfel lucrurile. Primarul UNPR trebuie să lucreze relaxat, să muncească pentru comunitatea sa, să conlucreze cu cetăţenii, să aducă lângă el specialişti care se pricep la administraţie, la atragerea de fonduri europene, la întocmirea ce proiecte utile dezvoltării socio-economice a localităţii pe care o păstoresc. Să atragem investitori, să creăm locuri de muncă, să dăm şansa dâmboviţenilor să câştige salarii bune, nu doar să trăiască din ajutoarele sociale.

Rep: Crezi că ar fi nevoie de o limitare a numărului de mandate de primar?

– Din punctul meu de vedere, un primar ar trebui să stea pe funcţie maximum două mandate. În primii patru ani se pune la punct cu problematica unităţii teritorial-administrative, caută soluţii, apoi, în următorii patru ani, pune în practică proiectele elaborate, dezvoltă localitatea pe care o păstoreşte. Avem exemple în Dâmboviţa de primari care sunt de zeci de ani pe funcţie şi nu au făcut mare lucru. Au ţinut lucrurile pe loc. Trebuie să dăm posibilitatea mai multora să acceadă spre administraţie. Sunt foarte mulţi oameni pricepuţi, pregătiţi în diferite domenii de activitate. Nu mai vorbim de faptul că trebuie să dăm şi tinerilor şansa de a ocupa funcţii publice. Să le permitem să aibă şi ei un cuvânt de spus.

Rep: Care va fi politica pe care o veţi duce în Consiliul Judeţean Dâmboviţa, după alegerile din 5 iunie?

– În primul rând, rostul nostru acolo este să lucrăm în interesul cetăţeanului. Apoi, ne dorim să avem o politică a bunului simţ. Oamenii să ne simtă aproape de ei şi de problemele lor. Campania noastră nu se va opri după 5 iunie. Vom ţine în continuare legătura cu alegătorii noştri, cu cetăţenii localităţilor din Dâmboviţa. Nu vom fi o simplă „maşinărie de vot”. Vrem ca proiectele aflate pe ordinea de zi să fie dezbătute cu seriozitate. Vrem să facem alianţe doar cu cei care doresc binele judeţului Dâmboviţa. Nu o să facem niciun compromis când este vorba de oamenii acestui judeţ. După 5 iunie, trebuie să ne aşezăm la masă şi să elaborăm o stratergie viabilă pentru judeţul Dâmboviţa, să nu mai promitem oamenilor ceea ce nu putem realiza. Nu trebuie să minţim cetăţenii!

Material realizat de SC INCOMOD MEDIA SRL, la comanda UNPR Dâmboviţa, Cod mandatar 21160053

 

 

View My Stats