Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 12, 2024
Sunteți Aici Home » SOCIAL » Întâlnire cu cetăţenii, departe de camerele foto şi video

Întâlnire cu cetăţenii, departe de camerele foto şi video 

Seria audienţelor în teritoriu ţinute de prefectul judeţului, Iancu Caracota, a continuat astăzi, la Picior de Munte. Evident, nu au lipsit de la întâlnirea cu cetăţenii nici şefii unor instituţii deconcentrate. Ce-i drept, unii s-au mai rătăcit pe drum sau au fost la alte paranghelii, dar, una peste alta, prefectul i-a avut lângă el pe şefii de la Şomaj, Direcţia de Sănătate Publică, Poliţie.

Oamenii din Picior de Munte au avut multe pe suflet. De la faptul că nu au unde să-şi mai vândă purceii până la probleme generate de birocraţie, criză economică, sărăcie sau nepăsarea unor reprezentanţi ai statului.

Ciudat ni s-a părut faptul că la această întâlnire publică desfăşurată într-un cămin cultural reprezentanţii presei nu au avut voie să filmeze sau să fotografieze. În schimb, cetăţenii erau liberi să… imortalizeze momentul. De unde această metodă? Cine nu trebuia să fie văzut la masă cu prefectul?

Oricum, gestul a fost unul care i-a descalificat pe reprezentanţii Guvernului în teritoriu, mai ales că prefectul Caracota o dă înainte cu transparenţa şi libertatea de expresie ori de câte ori are ocazia.

Fotografia pe care o folosim ne-a fost furnizată de un localnic, Liviu Minescu, care nu a avut restricţii.

Ion Obăgilă

View My Stats