Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 23, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ÎN VREMURI DE CRIZĂ, SALVAMONT DÂMBOVIŢA SE EXTINDE! Vom avea 15 oameni care să acţioneze în caz de accidente speologice

ÎN VREMURI DE CRIZĂ, SALVAMONT DÂMBOVIŢA SE EXTINDE! Vom avea 15 oameni care să acţioneze în caz de accidente speologice 

Consilierii judeţeni au aprobat în unanimitate de voturi proiectul de hotărâre care priveşte extinderea organigramei Serviciului Salvamont Dâmboviţa cu încă 15 posturi. Astfel, de acum înainte, în lanţul muntos din zona judeţului Dâmboviţa vor acţiona 35 de salvamontişti. Asta, în condiţiile în care se vorbeşte de criză economică, de blocarea posturilor în sectorul public!

Măsura a fost posibilă ca urmare a faptului că, în conformitate cu legislaţia, la nivelul serviciilor de salvamont trebuia să se înfiinţeze, încă din 2006, o echipă de salvatori în caz de accidente speologice!

Ce-i drept, în ultimii 7 ani, Serviciul Public Salvamont Dâmboviţa a funcţionat şi fără această echipă şi mai ales a funcţionat, şi a făcut-o bine, cu doar 7 oameni! În plus, este demn de reţinut că în ultimii 23 de ani înm judeţul nostru nu s-a produs, din fericire, niciun accident speologic, aşa că necesitatea înfiinţării acestei echipe de salvamontişti poate fi pusă serios la îndoială.

Foto: http://www.inromania.info

View My Stats