Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » IMPOZIT PE CÂINI ŞI TAXĂ PE PÂRLOAGĂ! Vezi aici ce surprize ne mai pregăteşte Guvernul pentru acest an

IMPOZIT PE CÂINI ŞI TAXĂ PE PÂRLOAGĂ! Vezi aici ce surprize ne mai pregăteşte Guvernul pentru acest an 

Victor Ponta intentioneaza ca, pana la sfarsitul anului, sa introduca si alte taxe si impozite pentru a creste veniturile la bugetul de stat.

Impozitul pe caini

Chiar daca nu ar aduce sume atat de mari, autoritatile locale îsi pot creste bugetele prin aplicarea impozitului pe caini. Cu aceste sume, reprezentantii autoritatilor locale sustin ca ar putea rezolva problema cainilor vagabonzi.

De exemplu, autoritatile din Cehia si Slovenia percep impozitul pe caini.

In Cehia, cadrul legal pentru perceperea acestui impozit este stabilit de catre autoritatile centrale, iar beneficiari sunt autoritatile locale. Impozitul este platit de proprietarii de caini persoane fizice, dar si persoane juridice de pe teritorului Republicii Cehe.

Taxa pe parloagă

Desi autoritatile din Romania au luat în discutie în mai multe randuri introducerea unei asa-numite „taxe pe parloaga”, masura nu a fost pusa în practica. Un proiect de act normativ elaborat anul trecut de Ministerul Agriculturii prevedea ca cei care au terenuri pe care nu le lucreaza risca amenzi de 400 de lei.

Taxa pe bogatie

In unele state din Uniunea Europeana exista o serie de taxe si impozite care nu se aplica în Romania.

Franta a anuntat cresterea, de la 1 ianuarie, a impozitelor pentru persoanele cu averi foarte mari. Este vorba de o cota de impozitare de 75% pe veniturile mai mari de un milion de euro. Autoritatile au estimat ca taxa va viza circa 1.500 de persoane, iar încasarile la buget pot ajunge la 210 milioane de euro anual.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

View My Stats