IMPLICARE: Românii din Diaspora merg în Nepal, să ajute victimele cutremurului
Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE) intenționează să organizeze, în a doua jumătate a lunii iunie, un proiect umanitar în Nepal, în zona de periferie a orașului Capitală Kathmandu. Co-iniţiator al acestui proiect este Colegiul Național pentru Protecția Consumatorilor Europeni, iar compania Houston – NPA face parte din echipa de proiect, în calitate de reprezentant comunicare şi strângere de fonduri. Proiectul din Nepal constă în amenajarea unui spital ambulant, în care vor funcționa patru cabinete. Unul va fi medical, două psihologice si altul de informare și instruire a locuitorilor cu privire la igienă și riscurile epidemiilor în astfel de situații.
„Cred în spiritul umanitar al poporului român care în ciuda faptului că nu este atât de bogat în comparație cu alte țări occidentale, a fost întotdeauna sensibil la nevoile celorlalți”, a declarat președintele FADERE – Daniel Tecu.
Sponsorizările și donațiile în bani pot fi făcute de către orice persoană fizică și juridică până cel târziu miercuri, 10 iunie 2015, în conturile de mai jos, deschise special pentru acest proiect medical și umanitar pe numele Asociației Colegiul Național pentru Protecția Consumatorilor Europeni la Raiffeisen Bank SA, Agenția Vitan Sud.
Cont Lei: RO66 RZBR 0000 0600 1640 5882
Cont Euro: RO45 RZBR 0000 0600 1768 8212
Atât sponsorii şi donatorii, cât şi publicul larg vor fi informaţi pe toata durata evenimentului, precum şi post- eveniment în legătură cu desfăşurarea proiectului şi se vor regăsi în materialele de presă, cu excepţia cazurilor în care nu se doreşte acest lucru.
La o lună de la cutremurul care a lovit Nepal și în urma replicilor care au urmat, peste 8.000 de persoane şi-au pierdut viaţa, 18.000 au fost rănite, iar în unele zone 90% din case au fost dărâmate.
Echipa FADERE a dezvoltat în ultimii 10 ani proiecte umanitare în mai multe țări, precum Venezuela, Uganda, Namibia, Cuba, Bolivia, Rwanda, România și a condus singura echipă de medici români la cea mai mare catastrofă cunoscută, și anume în Haiti (300.000 morți).