Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » IMPLICARE: Deputatul PNL Cezar Preda, demers în sprijinul locatarilor din blocurile ANL!

IMPLICARE: Deputatul PNL Cezar Preda, demers în sprijinul locatarilor din blocurile ANL! 

Deputatul PNL Cezar Preda sprijină demersurile administraţiei din oraşul Titu în vederea schimbării legislaţiei, astfel încât blocurile ANL să poată fi reabilitate termic cu fonduri din bugetul local. Edilii de la Titu au adus la cunoştinţa Guvernului, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe impedimentele legale încă din vara anului 2016, însă situaţia nu s-a rezolvat.

CITEŞTE ŞI: Primăria Titu face demersuri pentru schimbarea legii, să poată reabilita blocurile ANL

Luând act de aceste probleme, deputatul Cezar Preda s-a adresat preşedintelui Curţii de Conturi a României, instituţie care verifică modul de cheltuire a fondurilor publice, solicitând să-i comunice dacă este posibilă alocarea sumelor necesare pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor ANL din bugetul local şi care sunt procedurile legale de urmat în vederea realizării investiţiei propuse.

În Titu, blocurile ANL recepţionate în perioada 2001-2003 se prezintă într-o stare deplorabilă, după cum urmeză:
– fațadele sunt deteriorate și necesită lucrări de reparații
– tâmplăria exterioară din lemn este deteriorată și necesită înlocuire
– învelitoarea este de tip șarpantă cu țiglă și necesită lucrări de reparații.

Din păcate, locatarii din aceste blocuri nu dispun de bani pentru reabilitare, iar administraţia publică locală, care are fonduri pentru o astfel de investiţie, nu o poate demara fiindcă îi este interzis prin lege! Iată, aşadar, încă o situaţie de genul… doar la noi este posibil aşa ceva!

View My Stats