IALOMIŢA: Pericol de moarte pe străzile din Feteşti! Oraşul arată ca un poligon de încercare pentru bombele nucleare
Lucrările de reabilitate a reţelei de apă şi canalizare din Feteşti pun în pericol siguranţa cetăţenilor. Peste tot pe unde au trecut, muncitorii au lăsat în urma lor adevărate cratere! Cel mai adânc dintre ele află pe o stradă din Cartierul Colonişti. Cîţiva cetăţeni au pozat una dintre aceste gropane lăsate în mijlocul drumului şi au postat fotografiile pe un site de socializare, scrie Independent.
În anul 2012, autorităţile locale şi-au dat acordul pentru demararea unui proiect de anvergură ce viza reabilitarea integrală a reţelei de apă şi canalizare a municipiului, precum şi amenajarea unui front de captare şi staţii de pompare pentru apele uzate. Estimat la 44,6 milioane de lei, după 2 ani de lucrări, proiectul a transformat oraşul într-un adevărat poligon pentru testarea bombelor nucleare.
Fiecare stradă este plină de cratere de la un capăt la altul, iar pericolul ca oamenii să cadă într-o astfel de groapă este iminent! Executanţii lucrării ar fi trebuit să aducă arterele de circulaţie la forma iniţială, însă eforturile lor au fost zadarnice. În semn de protest faţă de indolenţa muncitorilor, cîţiva dintre locuitorii din Feteşti au postat pe internet cîteva poze cu un crater, amplasat în inima Cartierului Colonişti. Extrem de sugestive, fotografiile arată în detaliu pericolul la care se expun cetăţenii care încearcă să tranziteze zona. Adîncă de peste 10 metri, groapa ar fi trebuit să fie o gură de canalizare, însă a rămas neastupată de luni bune, spun oamenii care locuiesc în zonă.
Cât despre lucrări, acestea înaintează în pas de melc, chiar dacă termenul de finalizare a expirat demult. În plus, proiectul privind reţeaua de canalizare şi alimentare cu apă a făcut obiectul unui dosar penal.
În urmă cu un an, pe acest şantier, deschis în cartierul Colonişti, un militar din cadrul ISU Ialomiţa şi-a pierdut viaţa. Bărbatul participa la o misiune de salvare a doi muncitori care fuseseră prinşi sub un mal de pămînt. El a rămas fără aer şi a murit asfixiat.
Respectivii muncitori săpau un şanţ pentru extinderea reţelei de apă şi au fost acoperiţi de pământ. Informaţiile din anchetă au demonstrat faptul că oamenii lucrau în condiţii improprii, fără carte de muncă şi fără echipament de protecţie. Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lîngă Judecătoria Feteşti, iar apoi declinat Parchetului de pe lîngă Tribunalul Militar Bucureşti, unitate unde se află în lucru şi în prezent.