Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 12, 2024
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » Hai la Şcoala lui Andrei!

Hai la Şcoala lui Andrei! 

Şcoala lui Andrei, proiect dedicat elevilor şi profesorilor din şcolile generale, şi-a deschis porţile astăzi, 15 mai 2012, pe www.taraluiandrei.ro, secţiunea Şcoala;
Prima ediţie ia forma unui concurs pe teme eco-civice şi este adresat elevilor şi profesorilor din peste 900 de şcoli generale din România, urmând ca a doua ediţie din toamnă să fie o provocare naţională;
Din 2009, peste 18.000 de elevi au înscris peste 800 de proiecte pentru comunităţi în cadrul programului Şcoala lui Andrei, iar Petrom a sprijinit cu 114.000 euro finanţarea şcolilor şi implementarea proiectelor câştigătoare;
Şcoala lui Andrei este un program de responsabilitate socială Petrom şi face parte din platforma TaraluiAndrei.ro.

De la lansarea programului, în 2009, peste 18.000 de elevi au înscris 800 de proiecte pentru a aduce o schimbare pozitivă în comunităţile lor.
Anul acesta, Şcoala lui Andrei, ediţia mai-iunie este organizată în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
„Credem cu tărie că o mare parte din investiţia în viitor înseamnă investiţia în generaţiile actuale şi în idealurile acestora, în micii voluntari de azi şi viitorii lideri de mâine. Am regândit Şcoala lui Andrei din acest an pentru a ne apropia şi mai mult de visele lor. Am ales desfăşurarea în două ediţii a unui proiect aşteptat cu nerăbdare pentru a ne asigura că ideile copiilor se transformă în realitate şi pentru a putea urmări creşterea cu adevărat sustenabilă a proiectelor create de ei. Prima ediţie este dedicată tuturor şcolilor din comunităţile în care Petrom desfăşoară activităţi, iar în toamnă propunem un format interactiv şi inovator, organizat la nivel naţional. Ne bucurăm că Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului a acceptat invitaţia noastră de a ne fi partener într-un program pentru micii cetăţeni responsabili din România.”, a declarat Mona Nicolici, Manager Relaţii Comunitare Petrom.

În perioada 15 mai – 15 iunie 2012, elevii din toate şcolile generale aflate în comunităţile în care Petrom desfăşoară activităţi pot forma echipe compuse din minimum 20 şi maximum 30 de membri alături de un profesor coordonator. Împreună, trebuie să identifice o problemă a comunităţii din care fac parte legată de una dintre temele competiţiei: Mediu, Educaţie & Cultură, Implicare în comunitate şi să propună o soluţie sustenabilă pentru remedierea acesteia.

Toate proiectele înscrise în concurs vor putea fi votate de către susţinătorii fiecărei echipe.
Jurizarea va avea loc în perioada 16 iunie – 20 iunie 2012 de către o echipă de specialişti cu experienţă în dezvoltarea şi implementarea de proiecte sociale şi educaţionale. Împreună, vor alege 10 proiecte câştigătoare ale Şcolii lui Andrei, ediţia mai-iunie 2012. Rezultatele vor fi anunţate pe 21 iunie 2012, pe www.taraluiandrei.ro, secţiunea Şcoala.

Cele mai bune 10 echipe vor primi câte 5 000 de euro pentru a-şi finanţa proiectul, precum şi locuri în Tabăra din Ţara lui Andrei, care în acest an va avea loc la Tărlungeni, judeţul Braşov. Profesorii coordonatori ai celor 10 proiecte vor primi câte un laptop. Următoarele 10 proiecte din clasament vor fi premiate cu pachete multimedia (videoproiector, ecran de proiecţie şi laptop) destinate şcolilor pe care le reprezintă. Toate echipele care înscriu proiecte eligibile primesc kituri educaţionale (DVD-uri şi enciclopedii), iar profesorii coordonatori vor fi recompensaţi cu diplomă de participare din partea organizatorilor şi a partenerului de proiect, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Toţi cei interesaţi de proiect sunt încurajaţi să consulte Regulamentul competiţiei postat pe www.taraluiandrei.ro, secţiunea Şcoala. Pentru mai multe informaţii participanţii pot suna la 0215.286.700 (număr cu tarif normal în orice reţea fixă sau mobilă) de luni până duminică, între orele 08:00 – 21.00, în perioada 8 mai – 22 iunie, sau pot scrie la scoala@taraluiandrei.ro.

Odată cu debutul noului an şcolar, proiectul îşi va deschide porţile într-un nou format, mai interactiv dedicat tuturor elevilor şi profesorilor din ţară care doresc să îşi pună amprenta în mod pozitiv asupra comunităţii în care trăiesc. Toţi cei interesaţi sunt invitaţi să urmărească www.taraluiandrei.ro pentru noutăţi.

„Şcoala lui Andrei” face parte din platforma Ţara lui Andrei, un program de responsabilitate socială Petrom care încurajează interacţiunea, comunicarea, informarea între oameni pentru a schimba, în mod concret şi pozitiv, lumea în care trăiesc. Atât concursul, cât şi platforma sunt construite pe trei valori importante pentru viziunea de responsabilitate socială a Petrom: interesul pentru educaţie, grija faţă de mediu şi respectul pentru comunitatea în care trăim.

Petrom CSR „Respect pentru Viitor” este un amplu program iniţiat de Petrom, la începutul anului 2007, prin care răspundem nevoilor societăţii şi mediului înconjurător. „Respect pentru Viitor” este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltării durabile. Credem că nevoile prezentului pot fi satisfăcute cu respect pentru generaţiile viitoare şi, pentru aceasta, am ales să tratăm aspectele legate de mediu şi pe cele sociale ca parte integrantă a conduitei noastre de business.

Informaţii suplimentare
E-mail: csr.office@petrom.com Website: www.petrom.com

Sursa: Petrom

View My Stats