Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 12, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Goana după chilipiruri le-a luat minţile dâmboviţenilor

Goana după chilipiruri le-a luat minţile dâmboviţenilor 

Suntem români sau barbari? Suntem şi români, şi barbari. Asta este concluzia, după ce am văzut cum s-au îngrămădit târgoviştenii la deschiderile noilor supermarketuri din oraş. Deşi programul începea la ora 8:00, românaşul s-a trezit cu noaptea-n cap şi a format cozi de pe la şase. Să fie omul sigur că prinde vreo promoţie! Şi, când colo, ce să vezi, a fost… criză. Şi, atunci, de ce să nu ne dăm noi drumul la gură, neaoş româneşte, şi să nu-i blagoslovim pe ăia de la magazine cu de toate, că, vorba aia, am îngheţat degeaba…

Îngrămădeală, dat din coate, înjurături pe bandă rulantă şi multă dezamăgire la Carrefour. Sutele de clienţi au fost păziţi cu jandarmii şi angajaţi ai unei firme de pază costumaţi de ziceai că sunt pregătiţi pentru declanşarea vreunui război… Privind tabloul, te gândeşti dacă nu cumva, pentru tine, cel care nu te-ai aşezat la coadă cu două-trei ore înainte să se deschidă magazinul, e un blestem că te-ai născut român.

La Mega Image, aceeaşi atmosferă. Coada s-a format de la şase, iar la ora opt, responsabilii le-au dat dâmboviţenilor cu tifla-n nas: nu au terminat de aranjat marfa, aşa că se amână un mic marea deschidere, trâmbiţată de atâtea zile. Tipic româneşte! Şi, ce crezi, păcăliţii au luat-o la fugă spre Carrefour, că poate prind ceva acolo.

Linişte a fost doar la Metro. Se ştia că aici nu vor intra decât reprezentanţii firmelor, aşa că omul de rând nu şi-a consumat energia.

View My Stats