Știri, Muntenia-Sud, România|marți, decembrie 3, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Giurgiu » GIURGIU: Asistenţii persoanelor cu handicap din Roata de Jos sunt neplătiţi de o jumătate de an!

GIURGIU: Asistenţii persoanelor cu handicap din Roata de Jos sunt neplătiţi de o jumătate de an! 

Moş Crăciun nu va ajunge anul acesta şi la copiii cu dizabilităţi din comuna Roata de Jos, judeţul Giurgiu, la fel cum nu i-a vizitat nici Moş Nicolae! Dacă ar fi după autorităţi, care nu le-au plătit drepturile conferite prin lege de aproape şase luni, ar trebui ca aceştia să înceteze să şi respire. Degeaba s-au întreprins demersuri peste demersuri la diferite instituţii ale statului, la parlamentari şi chiar la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, că măsuri tot nu s-au luat!

CITEŞTE ŞI: „Bătaia de joc continuă la Roata! Asistenţii persoanelor cu handicap tot nu şi-au primit salariile”

Problemele de la Roata de Jos vor fi dezbătute vineri – 12 decembrie, în cadrul conferinţei „De vorbă cu părinţii – situaţia drepturilor copiilor cu dizabilităţi în România”, organizată de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi, în parteneriat cu Universitatea Româno-Americană.

„Unde sunt drepturile fiului meu, domnule primar Ghidănac?. Crezi că dacă băiatul meu nu poate vorbi, Dumnezeu nu-l aude”, se întreabă Daniel Burcea, cel care va expune mâine, la Bucureşti, bătaia de joc de la Roata de Jos, sperând să urmească lucrurile din loc.

Bărbatul îl acuză de situaţia creată pe primarul comunei – Marin Ghidănac. Dacă acestuia i-ar fi păsat de problemele oamenilor din localitate, cu siguranţă ar fi găsit o soluţie de rezolvare.

Daniel Burcea este decis să apeleze şi la organele de cercetare penală, considerând că atitudinea edilului îmbracă forma infracţiunii de abuz în serviciu. De asemenea, a discutat şi cu cei de la Consiliul pentru Combaterea Discriminării, întrucât la Roata de Jos s-au găsit bani pentru toţi angajaţii Primăriei, mai puţin pentru plata salariilor asistenţilor persoanelor cu dizabilităţi, şi ei angajaţi ai administraţiei locale. Cu toţii au aceeaşi dată de salariu, numai că, în ultimele luni, doar unii dintre ei îşi încasează retribuţiile!

În conformitate cu prevederile Legii 448/2006 privind protecţia şi promovarea persoanelor cu handicap, art. 40, aln. 1, autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să prevadă şi să garanteze în bugetul local sumele necesare din care se suportă salarizarea, precum şi celelalte drepturi cuvenite asistentului personal. De asemenea, conform Legii bugetului de stat pe anul 2014, în situaţia în care consiliile locale nu au obţinut sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată destinate efectuării plăţii salariilor asistenţilor personali sau a indemnizaţiilor lunare, administraţiile publice au obligaţia de a aloca sume din bugetele constituite la nivel local.

Daniel Burcea face apel către profesioniştii din domeniul juridic să-l ajute, gratuit, cu asistenţa de specialitate astfel încât plângerile sale să nu rămână fără ecou. Să fie acesta cadoul de sărbători pentru fiul său!

www.cedcd.ro

www.cedcd.ro

View My Stats