Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » FOTO: Evlavie şi linişte de marea sărbătoare a Sfântului Ierarh Nifon

FOTO: Evlavie şi linişte de marea sărbătoare a Sfântului Ierarh Nifon 

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon a adus în inima Târgoviştei, în Parcul Mitropoliei, peste 10.000 de pelerini veniţi din toate colţurile judeţului Dâmboviţa, dar şi din Argeş, Prahova, Braşov, Teleorman, Giurgiu şi Buzău. Sfânta Liturghie a fost oficiată de ÎPS Nifon Mihăiţă, arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei, împreună cu un sobor de înalţi ierarhi şi preoţi. Corurile religioase care au participat la ceremonial i-au încântat până la lacrimi pe drept credincioşi.

sarbatoare sf nifon 2017 - 6

Nu au lipsit de la marea sărbătoare nici politicienii de rang înalt. De la Bucureşti au venit mai mulţi miniştri: Rovana Plumb – ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Mihai Fifor -ministrul Economiei, Florian Bodog – ministrul Sănătăţii, Răzvan Cuc – ministrul Transporturilor şi Adrian Ţuţuianu – ministrul Apărării Naţionale. Au fost prezenţi la eveniment şi parlamentarii Carmen Holban, Oana Vlăducă şi Titus Corlăţean. Am remarcat, de asemenea, mai mulţi lideri PNL Dâmboviţa, în frunte cu preşedintele organizaţiei Marius Caraveţeanu.

sarbatoare sf nifon 2017 - 4

De la an la an, manifestările religioase dedicate Sfântului Ierarh Nifon au fost tot mai bine organizate, neînregistrându-se incidente nedorite cauzate de căldură sau îmbulzeală la racla cu sfintele moaşte. Evlavia a fost sentimentul care i-a stăpânit pe cei prezenţi.

sarbatoare sf nifon 2017 - 7

Politicienii, de obicei grăbiţi, au rezistat până la finalul slujbei, după care, unul câte unul, au mers de au pupat racla cu sfintele moaşte. A urmat o fotografie de grup în faţa Miropoliei. Ca de fiecare dată, demnitarii au stat ciucure pe lângă ÎPS Nifon. Unii au avut noroc să intre în poză, alţii nu…sarbatoare sf nifon 2017 - 3sarbatoare sf nifon 2017 - 8 sarbatoare sf nifon 2017 - 2 sarbatoare sf nifon 2017 - 1

View My Stats