Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 12, 2024
Sunteți Aici Home » SOCIAL » Fonduri europene pentru modernizarea Complexului de Servicii Sociale Găeşti

Fonduri europene pentru modernizarea Complexului de Servicii Sociale Găeşti 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean, a semnat încă un important contract de finanţare din fonduri europene. De data aceasta, beneficiar va fi Centrul Social de la Găeşti, care va fi modernizat şi extins. Bugetul total al proiectului este de 3,6 milioane de lei, din care 2,8 milioane de lei – asistenţă financiară nerambursabilă, iar 91.784 de lei – contribuţie prorpie asigurată din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

După cum a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Popescu, proiectul vizează îmbunătăţirea calităţii infrastructurii pentru trei centre sociale din Complexul de Servicii Sociale Găeşti. „Dacă săptămâna trecută semnam un contract de finanţare europeană pentru municipiul Moreni, iată că semnăm aici, la Găeşti, în prezenţa domnului director, Liviu Muşat, un nou program cu finanţare europeană, la care contribuţia Consiliului Judeţean este de doar 2%.

Putem spune că absolut toate oraşele şi municipiile din judeţul Dâmboviţa beneficiază de proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă, bani care vin de la Uniunea Europeană, în proporţie de 98%. Valoarea investiţiei este de peste 800.000 de euro şi va cuprinde toate cele 3 centre sociale din cadrul Complexului de Servicii Sociale de la Găeşti, Centrul de Copii cu dizabilităţi, Centrul de Primire în regim de urgenţă pentru copii cu handicap sever  şi Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi.


Există o preocupare continuă din partea noastră, pentru a aduce un plus de bine  celor care, la un moment dat, au avut ghinionul să aibă un handicap. Trebuie să fim alături de ei şi, nu numai noi cei de la Consiliu Judeţean sau primăria Găeşti, ci de către toţi cetăţenii care au posibilităţi. Noi le vom crea acestor copii condiţii aici, vom reabilita clădirile, pe care le vom dota cu mobilierul necesar. De asemenea, vom pune la dispoziţia acestor copii şi calculatoare”.

Liviu Muşat, directorul ADR Sud-Muntenia, a ţinut să evidenţieze preocuparea administraţiei judeţene, pentru îmbunătăţirea condiţiilor din centrele sociale dâmboviţene. „Este un nou prilej de bucurie şi pentru noi, angajaţii ADR Sud Muntenia, semnarea unui nou contract de finanţare, cu o valoare destul de însemnată, peste 800.000 de euro. Tragem nădejdea că, odată cu venirea sfârşitului de an, acest proiect poate fi un cadou deosebit,  necesar pentru copiii şi persoanele care îşi petrec aici o parte din existenţa nu foarte plină de «soare», dacă pot spune aşa. Apreciez preocuparea administraţiei judeţene, a Consiliului Judeţean, a Direcţiei de Asistenţă Socială, pentru acest domeniu atât de sensibil, atât de încercat, mai ales în această perioadă. Chiar dacă în contractul de finanţare este prevăzută durata de realizare  peste 21 de luni, cred că proiectul va fi finalizat mai devreme”.

În cadrul Complexului de servicii sociale Găeşti funcţionează 4 centre sociale, din care 3 funcţionează la parter şi etajul 1 şi fac obiectul acestui proiect, unul funcţionează la etajul 2 şi nu are legătură cu acest proiect, iar etajul 3 este liber, urmând a i se da o utilizare în viitorul apropiat. Clădirea propusă pentru reabilitare a fost construită în anii “80”, iar starea actuală generală a acesteia prezintă un grad mediu de degradare şi îmbătrânire, atât fizică, cât şi morală a finisajelor interioare, a mobilierului din spaţiile de cazare şi îngrijire, cât şi al depozitelor oficiilor şi cabinetelor.

Adriana Răceanu

View My Stats