Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » FONDURI: 240 de milioane de euro pentru finalizarea investiţiilor la şcoli şi spitale

FONDURI: 240 de milioane de euro pentru finalizarea investiţiilor la şcoli şi spitale 

În perioada 12 martie – 16 mai, se pot depune noi cereri de finanţare nerambursabilă pentru proiecte care vizează infrastructura educaţională prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Noul apel de proiecte lansat astăzi vizează finalizarea investiţiilor începute din alte surse de finanţare şi care, în prezent, stagnează din lipsă de fonduri.

”Este vorba de realocarea sumei de 240 de milioane de euro din POS de Transport şi POS de Mediu, din care aproximativ 200 de milioane de euro vor fi repartizate pentru continuarea şi finalizarea investiţiilor la şcoli, iar 40 de milioane de euro pentru continuarea investiţiilor la o serie de spitale.

Începând de miercuri, 12 martie, autorităţile locale pot depune proiecte. Vor fi 30 de zile (prima etapă) în care vom evalua aici, la minister, procedurile de achiziţie folosite la investiţiile respective, pentru a nu exista niciun risc ca, ulterior, la vreun control, să apară posibilitatea nedorită a unor corecţii financiare.

Toate proiectele care vor trece de acest filtru vor intra în etapa doi – vor aduce toate documentele şi vom semna contractele pentru finanţare. O altă condiţie obligatorie o reprezintă finalizarea investiţiilor până la 31 decembrie 2015”, a precizat vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

View My Stats