Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » Faceţi cunoştinţă cu REF, câinele care a salvat o copilă de 2 ani dispărută în pădure!

Faceţi cunoştinţă cu REF, câinele care a salvat o copilă de 2 ani dispărută în pădure! 

Noapte, frig, un copil de 2 ani dispărut în pădure, multe echipe de căutare şi Ref, câinele-poliţişt care a făcut să se întâmple o minune! Seara trecută, o femeie din Prahova a anunţat la 112 că nu-şi mai găseşte fetiţa, pe care a lăsat-o la marginea pădurii cât timp s-a dus în casă să-şi ia câteva lucruri, după o ceartă cu bărbatul său.

La faţa locului, au fost mobilizate importante forţe de intervenţie şi a început cursa contracronometru pentru salvarea vieţii copilei. Fiecare minut care trecea o ducea pe Ana Maria mai aproape de moarte… Căutările erau îngreunate şi de declaraţiile contradictorii ale mamei, aflată se pare sub influenţa băuturilor alcoolice.

Eroul care a găsit-o pe fetiţă la timp se numeşte Ref, un câine poliţist în vârstă de 5 ani, antrenat, din 2016, de Valentin Arsene, unul dintre cei mai talentaţi dresori din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova. Ana Maria se afla la un kilometru distanţă de casă, pe malul râului Teleajen, murdară de noroi şi într-o uşoară stare de hipotermie.

„Am mers în ultimul loc unde a fost văzută fetița. Familia mi-a adus un articol vestimentar, câinele a luat mirosul și a început scotocirea. A găsit-o în 45 de minute. A fost dificil, pentru că era întuneric. A trebuit să-i reîmprospătez mirosul

Îl antrenez zilnic 6-8 ore, în funcție de anotimp. Folosim în dresaj diferite persoane pentru a-i complica urma. Aseară, m-a uimit faptul că atunci când Ref a găsit-o pe fetiță, aceasta era alături de niște câini maidanezi. Un cățel o împiedica să intre în apă, iar altul îl lătra pe Ref, adică proteja copilul”, a povestit polițistul care s-a aflat astăzi în studioul Antena3 împreună cu partenerul său canin.

fetita salvata prahovaAşadar, Ana Maria îi datorează viaţa nu doar lui Ref, ci şi câinilor familiei care nu au abandonat-o nicio clipă, spre deosebire de mama sa, care a lăsat-o la marginea pădurii ca să-şi poată vedea mai departe de cearta cu iubitul… De altfel, aceştia au continuat scandalul chiar şi în timp ce forţele de intervenţie şi sătenii se dădeau de ceasul morţii să le găsească fetiţa.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova s-a autosesizat şi urmează să o ia pe copilă de lângă neglijenţii săi părinţi. Ana Maria mai are încă patru fraţi mai mari care au fost daţi în plasament.

Ministrul de Interne şi inspectorul general al Poliţiei Române au organizat astăzi, la Bucureşti, festivităţi de premiere pentru Raf şi extraordinarul său dresor, Valentin Arsene. Agentul şef de poliţie a primit distincţia de serviciu „Îndeplinirea în condiţii deosebite a misiunilor încredinţate” şi o majorare de 50% din salariul de bază până la sfârşitul anului, iar Raf a fost recompensat cu ham, lesă şi un os, plus o minge şi o zgardă cu inscripţia „Câine-erou”.

caine ref prahova

View My Stats