Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » SOCIAL » FĂ UN GEST UMANITAR şi, de Mărţişor, ajută o tânără să se opereze în Germania

FĂ UN GEST UMANITAR şi, de Mărţişor, ajută o tânără să se opereze în Germania 

Cristina Elena Tau, din Arad, a fost diagnosticată, în cursul anului trecut, la doar 29 de ani, cu distonie generalizată, o forma rara de suferinta neurológica, caracterizata prin miscari involuntare, spasme musculare si pozitii anormale ale diferitelor parti ale corpului.

Diagnosticul primit in cadrul Clinicii Colentina, Bucuresti, din Romania, a fost reconfirmat in cadrul unei consultatii de catre medicii Clinicii Medicale din Hannover (Germania), iar tratamentul sugerat in conditii de urgenta, datorita stadiului avansat al bolii si a gravitatii manifestarilor simptomatice este o interventie chirurgicala la nivelul creierului numita Deep Brain Stimulation (Stimulare Cerebrala Profunda).

Aceasta interventie presupune implantarea a doi electrozi la nivelul globilor palidali din creier, conectati la doua baterii, introduse la nivelul pieptului, subcutanat, care sa substituie prin intermediul impulsurilor electrice pe care le dezvolta, disfunctionalitatea neuromotorie.

Operaţia nu este posibilă în România, iar singura alternativă rămasă este realizarea ei în Germania. Costurile estimative se ridică la aproape 37.000 de euro (costul aparatului şi cheltuielile de spitalizare). În plus, va mai fi nevoie de bani pentru transport şi cazarea persoanei însoţitoare.

Programarea interventiei chirurgicale este in 24 martie 2014. Până atunci, trebuie găsite soluţii pentru acoperirea cheltuielilor.

În acest sens, au fost deschise două conturi, unde puteţi face donaţii:
Cont in lei: RO68BRDE360SV70816143600
Cont in euro:RO64BRDE360SV70816223600,
COD SWIFT: BRDE ROBU

View My Stats