Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 20, 2024
Sunteți Aici Home » ROMANI IN LUME » EXPERIMENTUL UNUI STUDENT ROMÂN AFLAT ÎN SUEDIA! A fost angajat abia după ce şi-a schimbat numele din CV într-unul mai suedez

EXPERIMENTUL UNUI STUDENT ROMÂN AFLAT ÎN SUEDIA! A fost angajat abia după ce şi-a schimbat numele din CV într-unul mai suedez 

Masterandul roman „Ovidiu X” a expediat peste 200 de CV-uri in Suedia, dar nu a avut niciuun succes. „Am auzit ca un tip pe care il cheama Pablo, in Marea Britanie, si-a schimbat numele de pe CV in Paul, dupa care a constatat ca i-a raspuns mai multa lume la solicitari, asa ca m-am gandit sa recurg la acelasi truc”, a declarat el.

Romanul nu si-a mai trecut nationalitatea in 40 de CV -ul, dar a scris ca a studiat doi ani la Universitatea Uppsala. In 20 dintre aceste CV -uri si-a scris numele romanesc, iar in celelalte 20 un nume suedez, ales la intamplare.

Cele doua seturi de CV -uri au fost realizate diferit pentru a nu atrage atentia asupra faptului ca aveau aceleasi informatii. CV-urile au fost trimise catre 20 de companii din Uppsala, Gothenburg, Malmö si Stockholm, inclusiv la o agentie de recrutare, Academic Work.

Din cele 20 de CV -uri cu nume suedez, in 13 cazuri romanul a primit invitatii la interviu, dar, in cazul CV -urilor cu nume romanesc, nu a primit niciun raspuns favorabil. „Este clar ca nici macar nu s-au deranjat sa le citeasca pe cele cu numele real”, a afirmat „Ovidiu X.

„Au vazut un nume strain si nu le-au deschis. Posturile (vizate) incepeau de la munca de jos si pana la functii in sectorul marketing, pentru care eram supracalificat. Nu inteleg nimic”, a mai spus el.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Foto: http://connectnigeria.com

View My Stats