Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 15, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » EXEMPLU: Voluntariat pentru repararea unui pod pe DJ 702L, la Scheiu de Sus

EXEMPLU: Voluntariat pentru repararea unui pod pe DJ 702L, la Scheiu de Sus 

Primarul comunei Ludeşti, din judeţul Dâmboviţa, a pus la cale, împreună cu locuitorii satului Scheiu de Sus, o acţiune de voluntariat pentru refacerea unui pod situat pe DJ 702L, în cătunul Gura Ursului. Oamenii au răspuns imediat apelului administraţiei locale, care a obţinut o sponsorizare şi avea nevoie de mână de lucru pentru a schimba calea de traversare a podului, construită din lemn pe structură metalică.

Edilul Laurenţiu Dincă ne-a declarat că preşedintele Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu a promis că, în scurt timp, vor demara lucrările de asfaltare pe un tronson de 4 km, până dincolo de acest pod avariat. De altfel, drumul s-a transformat de multă vreme într-o capcană pentru şoferi. Pe DJ 702L, în zona satului Scheiu de Sus, se circulă cu dificultate chiar şi în această perioadă în care nu a plouat de săptămâni în şir. Vă daţi seama cam cum stau lucrurile după de se dezlănţuie natura!

drum scheiu 1

„Suntem asociaţi cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa pentru realizarea acestei investiţii. Comuna Ludeşti va pune 50% din valoarea lucrărilor, iar judeţul cealaltă jumătate. În momentul de faţă, suntem în faza de proiectare. Noi am mai reparat drumul în câteva locuri, însă se prezintă tot rău. Piatra pe care o cărăm noi şi modul cum o tasăm lasă de dorit. Este clar nevoie de asfalt”, ne-a precizat primarul comunei Ludeşti.

Din cauza stării proaste a drumului, transportatorii au înştiinţat administraţia locală că, dacă nu se iau urgent măsuri, nu vor mai merge până la capătul de linie, ci doar până în punctul în care se poate circula decent. Într-o astfel de situaţie, locuitorii de la marginea satului Scheiu de Sus vor avea de parcurs aproximativ 8 km pe jos, ca să ajungă la autobuzul spre Târgovişte ori Găeşti. Adică, efectiv se dublează distanţa actuală! Oamenii au însă încredere că nu se va ajunge până aici. Încă pun preţ pe promisiunea preşedintelui Adrian Ţuţuianu şi aşteaptă ca utilajele Societăţii de Drumuri şi Poduri să-şi facă apariţia cât mai repede la Scheiu de Sus!

pod scheiu 2 pod scheiu 3 drum scheiu

View My Stats