Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 23, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Energie regenerabilă pentru sala de sport a Clubului Sportiv Școlar

Energie regenerabilă pentru sala de sport a Clubului Sportiv Școlar 

Astăzi, primarul Gabriel Boriga a semnat ordinul de începere a lucrărilor de execuție pentru montarea de sisteme și instalații ce folosesc surse de energie regenerabilă pentru obținerea de apă caldă menajeră, căldură și curent electric la sala de sport a Clubului Sportiv Școlar.

Practic, la sala de sport din Micro III, se vor monta panouri solare care vor produce energie ce va fi folosită atât pentru căldură și apă caldă, cât și pentru producerea de energie electrică ce va fi distribuită în sistemul național.

Valoarea totală a investiției este de aproape 3 milioane de lei, cheltuieli eligibile și neeligibile, iar sursele de finanțare sunt următoarele: 80% – Administrația Fondului de Mediu, 20% – bugetul local.

Municipiul Târgoviște a avansat la Fondul de Mediu cinci astfel de proiecte.

”Este primul succes pe care-l avem dintr-o serie de cinci, deoarece mai avem încă patru proiecte la patru săli de sport din municipiu. Din punctul meu de vedere, deși implementarea este de șase luni, eu sper să fie mai scurtă, însă depinde și de vreme. Mă preocupă problema energiei regenerabile, mă preocupă finanțarea de proiecte cu fonduri din afara orașului”, a precizat primarul Gabriel Bopriga.

View My Stats