Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 12, 2024
Sunteți Aici Home » SOCIAL » DOSARE PENALE PENTRU… DOI FAGI DIN PĂDURE! Furturile de material lemnos s-au intensificat în această perioadă

DOSARE PENALE PENTRU… DOI FAGI DIN PĂDURE! Furturile de material lemnos s-au intensificat în această perioadă 

În urma unor acţiuni organizate de poliţişti din cadrul Secţiilor de Poliţie Rurală Moreni şi Valea Lungă, în vederea prevenirii şi unor fapte prin care se prejudiciază fondul forestier, au fost depistaţi în flagrant numiţii B.O., de 47 de ani şi D.G., de 25 de ani, ambii din comuna Valea Lungă, care au tăiat şi transportat cu ajutorul unui atelaj hipo, doi arbori esenţă fag.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei doi arbori au fost tăiaţi în mod ilegal din fondul forestier aparţinând Primăriei Valea Lungă.

Pe numele celor doi bărbaţi, poliţiştii au întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

O acţiune similară au desfăşurat poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti, pe linia respectării legalităţii transportului de materiale feroase şi neferoase, ocazie cu care a fost depistat numitul G.G., din comuna Conţeşti în timp ce transporta într-un autoturism cantitatea de 540 de kilograme deşeuri feroase pentru care nu deţinea documente de provenienţă şi transport.

Bărbatul a fost sancţionat de poliţişti în conformitate cu prevederile Legii 12/1990, întreaga cantitate de material feros fiind ridicată în vederea confiscării.

Sursa: IPJ Dâmbovița

View My Stats