Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 23, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DIRECTORUL DE LA TERMICA A BĂGAT SOCIETATEA ÎN INSOLVENȚĂ DE CAPUL SĂU! Consilierii municipali au început demersurile pentru oprirea procedurii

DIRECTORUL DE LA TERMICA A BĂGAT SOCIETATEA ÎN INSOLVENȚĂ DE CAPUL SĂU! Consilierii municipali au început demersurile pentru oprirea procedurii 

Aleșii târgovișteni au convocat la urgență o ședință a Consiliului Local, după ce au aflat că directorul Termica SA, Ion Popescu, a băgat societatea în insolvență de capul său.

”S-a petrecut un lucru foarte grav, cred că cel mai grav în ceea ce privește o unitate administrată de municipalitate. Domnule director, cu cine v-ați consiliat în momentul în care ați luat hotărârea de a introduce cererea de insolvență a societății pe care o conduceți în baza unui contract de mandat?”, l-a întrebat avocatul Gabriel Cioacă – liderul Grupului PDL – pe directorul Popescu.

Răspunsul șefului de la Termica și-a motivat gestul prin faptul că societatea este într-o situație foarte grea din punct de vedere financiar și nu a găsit altă soluție de ieșire din criză.

Răspunsul, evident, nu a mulțumit. ”Chiar dacă aceasta era singura modalitate prin care Termica să iasă din niște problem,e, singurul organ care putea să ia hotărârea de intrare în insolvență era Consiliul de Administrație, nu dumneavoastră aveați acest drept”, a accentuat Gabriel Cioacă.

Reproșuri au venit și din partea Grupului USL. Avocatul Cristi Stan a vorbit despre situația și mai dificilă în care a fost târâtă Termica din cauza demarării procedurii de insolvență.

”Nu v-ați gândit că GDF Suez va încerca să nu ne mai furnizeze gaz, gândindu-se că nu are cine să plătească dacă termica este în insolvență”?

Au pus punctul pe ”i” consilierii pavel Babeu – PDL și Cătălin Rădulescu – USL, care au cerut demiterea directorului Ion Popescu.

”Nu țin de acest scaun. Faceți ce vreți cu el, nicio problemă!”, a fost replica lui Popescu.

Până la urmă, aleșii l-aun desemnat pe directorul tehnic Călin Nicoară drept administrator special la Termica și l-au însărcinat să demareze formalitățile, împreună cu Ion Popescu, pentru oprirea procedurii de insolvență a societății.

Luni, pe 25 martie, de la ora 16:00, consilierii târgovișteni se vor întruni din nou în ședință extraordinară de lucru, având ca temă situația de la Termica SA.

View My Stats