Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DEMERS: Deputatul Cezar Preda vrea să afle dacă primăriile vor fi ajutate să plătească salariile

DEMERS: Deputatul Cezar Preda vrea să afle dacă primăriile vor fi ajutate să plătească salariile 

Unităţile administrativ-teritoriale cu un număr mic de locuitori sunt la un pas de faliment, la patru luni după ce au pus în aplicare legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, atrage atenţia deputatul PNL Cezar Preda, care a adresat întrebări punctuale miniştrilor Paul Stănescu – Dezvoltare Regională şi Administraţie Publică şi vicepremier, Ionuţ Mişa – Finanţe şi Olguţa Vasilescu – Muncă şi Justiţie Socială.

Palamentarul precizează că a identificat, doar la nivelul judeţului Dâmboviţa, 13 primării nu au resurse financiare pentru plata salariilor și pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare până la finele anului 2017, ceea ce arată că fenomenul este unul de amploare.

CITEŞTE ŞI: Prefectura Dâmboviţa, 20 de recursuri graţioase pentru revizuirea majorărilor de salarii din primării!

Prin urmare, deputatul Cezar Preda îi întreabă pe cei trei miniştri ce soluţii au pentru acoperirea acestor goluri, având în vedere că, foarte probabil, se va ajunge în situaţia în care angajaţii din primării îşi vor cere drepturile salariale în instanţă. Se are în vedere un transfer de la bugetul de stat? S-au purtat deja discuţii la nivel de ministere în acest sens? Se vor lua măsuri înainte de a se porni procese pe bandă rulantă?

„Lipsa de viziune a aleșilor locali și visul spulberat au condus la situația de fapt cu care ne confruntăm astăzi – neplata salariilor”, spune deputatul PNL Cezar Preda.

View My Stats