Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 15, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DECIZIE: Consiliul Judeţean Dâmboviţa nu va plăti merele stricate distribuite elevilor

DECIZIE: Consiliul Judeţean Dâmboviţa nu va plăti merele stricate distribuite elevilor 

Scandalul mărului scarojit distribuit în şcoli nu a lăsat indiferentă conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Preşedintele Adrian Ţuţuianu a recunoscut existenţa acestei probleme, sesizată de presă dar şi de prefectul judeţului Ioan Marinescu, şi a spus că de programul mărul în şcoli se ocupă societatea Lido Gârbea SRL, ca de altfel şi de distribuirea cornului.

Consiliul Judeţean a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa să se sesizeze şi să vadă dacă sunt într-adevăr nereguli. Aşa s-a constatat că la depozitul din Târgovişte al firmei Cicom SRL Pietrari nu sunt condiţii corespunzătoare pentru menţinerea integrităţii şi calităţii produselor. Preşedintele Adrian Ţuţuianu a sesizat şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor, pentru a interveni şi a-i sancţiona pe cei care se fac vinovaţi de calitatea îndoielnică a fructelor distribuite copiilor.

„Am comunicat societăţii comerciale Lido Gârbea că ceea ce s-a livrat necorespunzător nu va fi plătit şi că vom trece la punerea în aplicare a dispoziţiilor articolului 7 din contract, legat de sancţiunile pe care societatea le poate primi dacă nu respectă standardele şi performanţele de calitate care sunt însuşite prin caietul de sarcini”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au mai efectuat verificări în şcolile din Potlogi, Petreşti şi Ocniţa, unde au fost găsite mere necorespunzătoare din punct de vedere al calităţii.

„Am cerut tuturor şcolilor din judeţ şi Inspectoratului Şcolar să ne sesizeze ori de câte ori avem aspecte de neconformitate în livrarea celor trei produse: lapte, corn şi măr”, a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

 

View My Stats