Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 23, 2024
Sunteți Aici Home » SĂNĂTATE » DAUNE MORALE DE 500 DE MII DE EURO PENTRU MALPRAXIS, LA PITEŞTI! Medicul nu mai are nimic pe numele său, spitalul trebuie să plătească

DAUNE MORALE DE 500 DE MII DE EURO PENTRU MALPRAXIS, LA PITEŞTI! Medicul nu mai are nimic pe numele său, spitalul trebuie să plătească 

Se pregătește încă un proces pe numele medicului ginecolog Sorin Pletea! După ce instanța l-a găsit vinovat de malpraxis, șefii Spitalului Județean se îndreaptă acum împotriva fostului angajat, într-o tentativă de recuperare a banilor plătiți de unitatea spitalicească drept daune morale. Procesul ar putea fi însă pierdut ”din fașă”, întrucât ginecologul a declarat deja în mai multe rânduri că nu mai are niciun bun pe numele său și nici vreo sursă de venit.

Nu mai are nimic pe numele său

Cazul Laviniei Balaș, o tânără argeșeancă care în urmă cu zece ani și-a pierdut copilul și a rămas cu traume fizice de pe urma unei intervenții a medicului Sorin Pletea, a devenit cunoscut la nivel național drept procesul în care instanța a stabilit cea mai mare sumă de plată cu titlul de ”daune morale”.

500.000 de euro, atât trebuie să plătească Spitalul Județean Argeș, unitate al cărei angajat era Pletea la data respectivului act medical. Inițial, managerul Sorin Vasilescu a sperat ca mare parte din sumă să o primească de la Consiliul Județean. Însă CJ-ul refuză să achite aceste daune morale, motivând pe bună dreptate că la data incidentului, instituția nu avea în subordine spitalul din Găvana.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

View My Stats