Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 23, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Dâmboviţeanul Gheorghe Popa este de azi rectorul Academiei de Poliţie

Dâmboviţeanul Gheorghe Popa este de azi rectorul Academiei de Poliţie 

Prin ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor, chestor de poliţie Gheorghe Popa, director al Institutului pentru Studii de Ordine Publică este, începând cu data de 25 martie 2012, împuternicit pentru o perioadă de şase luni să îndeplinească atribuţiile funcţiei de rector al Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti. Ceremonia de instalare în funcţie a avut loc astăzi, 26 martie a.c., la sediul Academiei de Poliţie, în prezenţa secretarului de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, chestor principal de poliţie Petre Tobă.

Gheorghe Popa s-a născut la data de 17 aprilie 1959, în satul I. L. Caragiale (judeţul Dâmboviţa), fiind fiul unui subofiţer de la Penitenciarul Caragiale şi al unei lucrătoare la o fabrică de confecţii. A urmat cursurile Şcolii de ofiţeri activi a M.I. – specializarea Criminalistică (1981-1984), Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti (1990-1994), cursuri postuniversitare în specializarea Criminalistică (1997-1998) şi cursuri postuniversitare în specializarea Psihopedagogie (2001-2002). A obţinut titlul de Doctor în Ştiinţe Juridice – Specializarea Criminalistică, cu distincţia „Cum Laudae” (2002), precum şi titlul de Expert criminalist autorizat la Ministerul Justiţiei în domeniile traseologie, balistică, dactiloscopie, grafică (2003).

În paralel cu activitatea de poliţist, Gheorghe Popa este cadru universitar asociat la Facultatea de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii „Valahia” din Târgovişte (din 1996). El este autor a patru inovaţii: Relevarea urmelor papilare create în substanţă de consistenţă mare cu ajutorul unor fluxuri luminoase interferente (1990), Relevarea seriilor pilite sau deteriorate pe piese metalice (1992), Stabilirea calibrului proiectilului retenţionat în corpul uman prin supraproiecţii de imagini teleradiografiate (1996) şi Relevarea urmelor papilare create pe organele vegetative (fruct) ale plantei (2003).

Adriana Răceanu

View My Stats