Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Voineşti, model de administraţie eficientă şi lucru în echipă!

DÂMBOVIŢA: Voineşti, model de administraţie eficientă şi lucru în echipă! 

Anul acesta, în comuna Voineşti se vor finaliza, cu fonduri europene nerambursabile, proiecte în valoare de 4 milioane de euro. De asemenea, administraţia locală implementează şi numeroase alte investiţii finanţate din bugetul propriu al comunei sau în partenerat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Cheia succesului, spune primarul Dănuţ Gabriel Sandu, nu a fost inventată la Voineşti, ci se numeşte muncă în echipă.

Primul mare proiect care se va definitiva la Voineşti vine în folosul liceenilor. Pe 10 septembrie, va fi predat la cheie campusul preuniversitar, însemnând internat european, bucătărie şi cantină, laboratoare şi o modernă sală de sport. Proiectul a ajuns în momentul de faţă în faza achiziţiei de mobilier. La aceeaşi dată, se vor finaliza şi lucrările de reabilitare şi extindere pe verticală a corpului central al liceului din localitate, investiţie începută în 2007, abandonată în 2009 din lipsă de finanţare şi reluate anul trecut, urmare eforturilor depuse de echipa din Primăria Voineşti.

voinesti 13

În campusul preuniversitar mai trebuie doar mobilierul

Un alt proiect de succes care se va definitiva, de asemenea, în luna septembrie, priveşte reabilitarea şi restaurarea bisericii de lemn din Gemenea Onceşti, monument istoric ce fusese lăsat pradă vremurilor, dar care parcă s-a luptat să rămână în picioare. Acum, la 200 de ani de la construire, lăcaşul de cult a fost transformat într-o perlă a ortodoxiei. În momentul de faţă, se execută aleea de acces din buşteni de stejar, ceea ce o face unicat pentru România. Biserica de lemn de la Gemenea Onceşti va fi transformată în muzeu. Intenţia autorităţilor voineştene este de a o include într-un circuit turistic naţional pentru început, apoi internaţional.

Se construieşte o alee din buşteni către biserica de lemn din Gemenea Onceşti

Se construieşte o alee din buşteni către biserica de lemn din Gemenea Onceşti

Celelalte proiecte aflate în curs de derulare la Voineşti vizează asfaltarea mai multor drumuri de interes local (străzile Ţuţuienilor, Iuguleşti şi cele din satul Lunca); reabilitarea şi modernizarea Grădiniţei Manga şi realizarea a 7,8 km reţea de canalizare şi staţie de epurare, investiţie al cărui termen de finalizare va fi devansat cu un an, respectiv octombrie 2014 faţă de octombrie 2015.

Demn de reţinut este şi faptul că, săptămâna viitoare, se va definitiva noul Plan Urbanistic General al comunei, potrivit căruia intravilanul a fost mărit cu 120 de hectare, ceea ce va aduce în viitor mai mulţi bani în bugetul local, cu referire la sumele ce vor fi repartizate de către Direcţia de Finanţe.

Aşa cum îi stă bine unei administraţii eficiente, la Voineşti se lucrează deja la noile proiecte pentru care se doreşte accesarea fondurilor europene nerambursabile puse la dispoziţia României prin exerciţiul financiar 2014 – 2020.

asfalt voinesti 6

View My Stats