Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Victimă a birocraţiei, a fost salvat de Avocatul Poporului

DÂMBOVIŢA: Victimă a birocraţiei, a fost salvat de Avocatul Poporului 

Un dâmboviţean a sesizat Biroului Teritorial Ploieşti al Instituţiei Avocatul Poporului că Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa nu a procedat la corectarea situaţiei sale din evidenţele fiscale, deşi i-a solicitat acest lucru.

Bărbatul a relatat că, prin efectuarea unor operațiuni de compensare, funcționarii A.J.F.P. Dâmbovița nu au operat stingerea datoriilor din debitul principal, astfel cum prevedeau dispozițiile Codului de procedură Fiscală, ci din penalități. Mai mult, deși petentului i se comunicase prin înștiințările de compensare transmise de A.J.F.P. Dâmbovița că sumele respective vor fi operate din debitul principal, în realitate operațiunile nu au fost efectuate conform acestor înștiințări.

Urmare a demersurilor întreprinse de instituția Avocatul Poporului – Biroul teritorial Ploiești, A.J.F.P. Dâmbovița a procedat la corectarea situației din evidențele fiscale, corespunzător prevederilor legale și potrivit înștiințărilor de compensare deja transmise petentului.

În data de 17 martie 2014, între orele 10,00 – 14,00, reprezentatul instituției Avocatul Poporului – Biroul teritorial Ploiești va fi prezent în municipiul Târgoviște, pentru a primi audiențe și petiții de la dâmbovițeni (la sediul la Consiliul Judeţean Dâmboviţa aflat în Târgovişte, Piaţa Tricolorului, nr. 1).

Persoanele interesate se pot adresa și telefonic la nr. 0244-593227 sau pot transmite petiții prin poștă pe adresa Biroului Teritorial al instituţiei Avocatul Poporului din Municipiul Ploieşti, B-dul Republicii, nr. 2-4, intrarea H, camera 155, etaj 1, prin e-mail la adresa avppprahova@avp.ro, sau prin fax la numărul 0244-593227.

Audiențele acordate sunt gratuite, iar petițiile sunt scutite de taxe de timbru.

 

View My Stats