Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, mai 19, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Târgoviştea va surclasa toate oraşele mari ale României. Vezi cu ce!

DÂMBOVIŢA: Târgoviştea va surclasa toate oraşele mari ale României. Vezi cu ce! 

Din această vară, locuitorii municipiului Târgovişte vor fi cei mai invidiaţi români. De ce? Pentru că vom avea la dispoziţie cel mai are Complex Turistic şi de Nataţie din ţară, care se va întinde pe 11 hectare de teren şi va cuprinde: bazin de înot acoperit, de dimensiuni olimpice; bazin de înot descoperit, două terenuri de minifotbal – unul de dimensiuni mari, unul de dimensiuni mici; trei terenuri de tenis şi unul de baschet; amfiteatru în aer liber cu 150 de locuri; parcare cu 280 de locuri şi un aqualand care se întinde pe 4 hectare.

„Bazinul de înot acoperit va avea 300 de locuri. Pe acest nivel vor fi cafenelele, restaurantele şi locurile pentru relaxare şi şezlonguri. Pe partea cealaltă, tot la nivelul întâi, vor fi sala de forţă, sauna şi jacuzzi, plus vestiarele pentru sportivi, pentru arbitri şi pentru cei care doresc să folosească acest bazin de înot acoperit. Lucrările se mişcă bine, vremea ne este favorabilă, astfel încât nu văd de ce acest proiect să nu fie finalizat în termenul stabilit, de fapt cu cel puţin două luni în avans. Este păcat ca târgoviştenii, ca dâmboviţenii, să nu beneficieze de aceste facilităţi în sezonul estival”, a precizat primarul Gabriel Boriga, care a inspectat astăzi, împreună cu cei doi viceprimari – Ciprian Prisăcaru şi Eugen Pătraşcu, şantierul de la fosta Bază de Agrement Crizantema.

complex natatie 5

Având în vedere că vremea este frumoasă, constructorii au demarat şi lucrările la aqualand, astfel că primul bazin din cele trei care se vor construi în perimetrul celor 4 hectare a prins deja contur.

„Ideea este să creem un cadru în interiorul aqualand-lui în care să poţi să stai câteva ore, o jumătate de zi sau chiar o zi fără să fie nevoie să ieşi. Să ai practic toate facilităţile pentru a-ţi petrece o zi întreagă în condiţii de relaxare”, promite Gabriel Boriga.

Prin urmare, în incinta aqualand-lui vor fi cafenele, restaurante, terase, parcări, terenuri de tenis şi de baschet, plus amfiteatrul în aer liber.

„Evident, acum suntem doar în stadiul iniţial, dar am vrut să vedem cu toţii cum creşte un proiect, pentru că la sfârşit totul pare minunat, pare frumos când îl vezi de-a gata, dar în spatele oricărui mare proiect, oricărei construcţii, oricărei realizări sunt şi etapele acestea intermediare, care, într-o anumită fază, nu spun foarte multe lucruri. Însă, dacă e să punem secvenţele una după cealaltă ca să ajungem la rezultatul final, să ştiţi că sunt zeci de mii de ore de muncă, sunt mii de oameni, sunt foarte mulţi bani, foarte multe eforturi”, a declarat primarul Târgoviştei.

complex natatie 6

Într-adevăr, acum nu se vede mare lucru în perimetrul viitorului aqualand, însă ritmul lucrărilor este unul alert, astfel că avem toate motivele să fim optimişti şi să sperăm că vom petrece la fosta bază de agrement din Târgovişte măcar o parte a sezonului estival 2014.

„Sunt impresionat de cum se desfăşoară lucrările aici şi nu pot decât să mă bucur când văd ce infrastructură sportivă şi de agrement se dezvoltă la nivelul municipiului Târgovişte. Nu pot decât să mă gândesc că alte oraşe sunt invidioase pentru ceea ce facem noi aici, la Târgovişte. Pe de altă parte, mi-am reamintit o idee mai veche de-a mea, aceea de a dezvolta în Târgovişte şi un liceu cu program sportiv. Ar fi păcat ca dâmboviţenii să nu beneficieze şi de o astfel de instituţie de învăţământ. Este o discuţie de făcut cu mai mulţi factori, dar este o idee de luat în seamă pentru viitorul nu foarte îndepărtat”, a punctat viceprimarul Ciprian Prisăcaru.

complex natatie 2

Ideea unui liceu cu profil sportiv la Târgovişte a fost îmbrăţişată imediat şi de viceprimarul Eugen Pătraşcu. Un proiect atât de complex cum este cel care se derulează în incinta fostei baze de agrement parcă cere de la sine şi o unitate de învăţământ de profil, spune Pătraşcu.

O investiţie de aşa proporţii nu s-ar fi derulat fără probleme dacă echipa de implementare nu s-ar fi aflat zi de zi pe şantier. Daniela Popa – managerul de proiect dă asigurări că lucrările sunt în grafic, deşi a trecut peste noi o iarnă destul de lungă, şi promite, ca şi primarul Gabriel Boriga, că termenul de finalizare va fi devansat, astfel încât în această vară să ne putem bucura de Complexul de Turism şi Nataţie de la Târgovişte.

complex natatie 3 complex natatie 1 complex natatie 7

View My Stats