Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Taberele şcolare au fost date în administrarea Carpatmontana

DÂMBOVIŢA: Taberele şcolare au fost date în administrarea Carpatmontana 

Consilierii judeţeni au decis astăzi ca Serviciul Public Judeţean de Turism, Tineret şi Sport să fie desfiinţat, iar fostele tabere şcolare din Dâmboviţa (Căprioara, Cerbul, Vânătorul şi Stejarul-Gheboieni) să fie date în administrarea Carpatmontana – societate cu acţionar majoritar Consiliul Judeţean.

Preşedintele Adrian Ţuţuianu a precizat, înainte de vot, că în 2013 taberele au produs 7 miliarde de lei şi au consumat 20 de miliarde de lei. În plus, din 2014, activităţile din aceste locaţii nu ar mai putea fi realizate cu zilieri, din cauza schimbărilor legislative. Prin urmare, ar trebui să fie angajate cel puţin 18 persoane, ceea ce ar însemna evident o creştere a cheltuielilor.

„Am gândit atunci că este mai bine să le transmitem în administrarea Carpatmontna, care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică şi turism şi ar putea folosi acelaşi personal şi la tabere, mai ales că la Carpatmontana organigrama este nejustificat de mare. Carpatmontana trebuie să facă activităţi de turism şi alimentaţie publică în condiţii de piaţă şi cu profit. Ştiu că nu le convine acest lucru. În general, celor de la Carpatmontana nu le convine munca”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

După hotărârea adoptată astăzi, angajaţii de la fostul Serviciu de Turism, Tineret şi Sport, în frunte cu directorul Alin Albu, vor primi decizii de preaviz, urmând să fie disponibilizaţi.

View My Stats