Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Superutilaj pentru intervenţii speciale, în dotarea administraţiei din Voineşti

DÂMBOVIŢA: Superutilaj pentru intervenţii speciale, în dotarea administraţiei din Voineşti 

Primăria de la Voineşti s-a pregătit deja pentru iarnă. Dănuţ Gabriel Sandu, edilul localităţii, ne-a spus că, prin achiziţionarea unui utilaj multifuncţional tip UNIMOG, în comună nu vor mai exista, în mod special iarna, blocaje în trafic, drumuri înzăpezite, situaţii de izolare etc.

Autovehiculul, absolut necesar unor intervenţii rapide, este dotat cu un motor de 2.900 cmc având tracţiune integrală 4×4 şi o sărăriţă de 1,5 mc, de fabricaţie norvegiană, ce poate împrăştia materialantiderapant pe o lăţime reglabilă între 3 şi 8 metri. Utilajul multifuncţional mai dispune de o benă basculabilă pe trei părţi. Lama pentru deszăpezire este acţionată electric şi are o înclinaţie în 16 poziţii. Toate operaţiunile sunt comandate prin telecomndă.

„Această maşină superutilată o vom folosi pentru cazurile de urgenţă. Vom acţiona atunci când situaţia o impune, oriunde, inclusiv pe drumurile greu accesibile. În următorii ani, intenţionăm să-i ataşăm o perie de spălat străzile şi o cinsternă de 2.000 de litri pentru stingerea incendiilor în zonele unde se ajunge cu dificultate. De asemenea, avem în plan şi achiziţionarea unei scări pentru intervenţii la reţelele de iluminat public din comună”, ne-a informat Dănuţ Gabriel Sandu – primarul comunei Voneşti.

Utilajul multifuncţional a fost achiziţionat în baza unui proiect derulat prin Grupul de Acţiune Locală Valea Ialomiţei, pe Măsura 322. Valoarea totală a investiţiei a fost de 127.335 euro, cu TVA, fonduri europene. Primăria a scos deja la concurs postul de şofer pentru autovehiculul special. Pe data de 11 noiembrie, la ora 10:00, se va organiza proba scrisă, iar în data de 13 noiembrie – interviul şi proba practică.

utilaj voinesti 1

View My Stats