Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Succesul se obţine cu ambiţie şi fonduri europene. GALERIE FOTO!

DÂMBOVIŢA: Succesul se obţine cu ambiţie şi fonduri europene. GALERIE FOTO! 

Vremea rea, sub coduri de ploaie şi vijelie, nu a reprezentat o pavăză împotriva continuării incursiunii în lumea proiectelor de succes din judeţul Dâmboviţa.

Service auto la exigenţe occidentale

Prima escală de astăzi s-a făcut la Aninoasa, pe DN 71, unde un tânăr întreprinzător, iubitor de autoturisme a deschis un service auto ultra modern. Şi-a îndeplinit visul accesând fonduri europene nerambursabile, prin intermediul prin APDRP. Proiectul la care s-a înhămat are o valoare totală de 1.535.038 de lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 858.300 de lei. Cosmin Florin Savu, administratorul firmei SC DSG MOTOR WORLD SRL, ne-a spus că APDRP-ul a reprezentat şansa sa de a dezvolta afacerea. Proiectul a vizat construirea unei hale industriale şi împrejmuirea incintei. Dotările atelierului auto sunt în pas cu vremurile, iar specialiştii în mecanică pe care i-a angajat, ne asigură patronul, sunt dintre cei mai buni.

service auto 1 service auto

Ferma de iepuri de la Săteni, cea mai mare din judeţ

Următoarea oprire am avut-o tot în comuna Aninoasa, în satul Săteni, unde o tânără ambiţioasă şi curajoasă a pus bazele unei ferme pentru creşterea iepurilor. Diana Andreea Matei a accesat fonduri europene nerambursabile prin măsura 112, instalarea tinerilor fermieri. Cu cei 16.000 de euro, şi-a pus pe picioare afacerea.

„Noi am avut iepuri de foarte mulţi ani, de când eram eu mică. Locuiam la bloc şi creşteeam iepuri pe balcon. Aşadar, totul a început dintr-o pasiune. Sincer, nu mă aşteptam că poate deveni o afacere. Nu pot să spun că a fost foarte uşor, dar nici greu nu a fost. Cu ambiţie, poţi să obţii orice”, ne-a mărturisit Andreea Diana Matei.

În hala de producţie, tânăra îngrijeşte, cu ajutorul tatălui său, circa 500 de iepuri din diferite rase de carne sau blană. Sunt destule probleme pe care le întâmpină, pornind de la procurarea furajelor care nu sunt tocmai ieftine şi până la desfacere, dar Andreea nu se dă bătută. Merge înainte. Are de gând să cumpere teren pe care să producă furajele necesare în alimentaţia iepurilor pentru a elimina oarecum dependenţa de alţii şi pentru a mai reduce costurile de întreţinere. De asemenea, vrea să acceseze alte fonduri europene pentru a construi un sistem de încălzire cu panouri solare, care o va ajuta să reducă cheltuielile.

andreea matei iepuri ferma iepuri sateni

„Satul Prunilor” – picior de plai pietroşiţean

În partea a doua a zilei, iată-ne ajunşi în nordul judeţului, la Dealu Frumos, comuna Pietroşiţa. Aici, pe culmea unui deal splendid, într-un peisaj de vis, există un complex de odihnă unic în judeţ: Satul Prunilor.
Alături de grupul de vizitatori format din jurnalişti şi specialişti în agricultură, s-au aflat primarul şi viceprimarul comunei Pietroşiţa. Pe dealul prunilor, unde există de câţiva ani un complex de vile moderne, s-a construit acum şi un restaurant cu specific tradiţional românesc. Preparatele produse în bucătăria localului sunt deosebite.

Bogdan Clinciu, managerul complexului turistic, ne-a spus că valoarea totală a proiectului a fost de 1.227.800 de lei, din care fonduri nerambursabile 859.460 lei. Prin materializarea acestui proiect s-au creat opt noi locuri de muncă. Bogdan Clinciu doreşte ca, într-un viitor apropiat, numărul personalului care deserveşte localul să ajungă la 16. Complexul turistic de la Dealu Frumos este adorat în primul rând de turiştii bucureşteni care caută linişte, aer curat şi preparate culinare tradiţionale.

Întreprinzătorul ne-a povestit că a visat din vremea studenţiei, atunci când a ajuns prima dată la Dealu Frumos, că va construi aici un complex turistic. Nu s-a dat bătut şi, peste ani, iată, totul a devenit realitate.

restaurant satul prunilor 1 restaurant satul prunilor 2 nelu satul prunilor

 

View My Stats