Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » SPORT » DÂMBOVIŢA: Stadionul Eugen Popescu va fi demolat! Vezi ce planuri au autorităţile!

DÂMBOVIŢA: Stadionul Eugen Popescu va fi demolat! Vezi ce planuri au autorităţile! 

În maximum patru ani, Stadionul „Eugen Popescu” din Târgovişte devine amintire! Spaţiul va fi folosit pentru amenajarea unor facilităţi pentru dezvoltarea turismului în municipiu.

Activitatea sportivă va fi mutată integral în zona Gării Târgovişte Sud, acolo unde se va construi un stadion nou, după toate standardele europene în domeniu. Proiectul este unul amplu şi se va întinde pe cele 26 de hectare pe care administraţia judeţeană le-a preluat de la Ministerul Apărării Naţionale. Practic, sunt vizate: un centru de afaceri, un hotel de 4-5 stele, un mall, spaţii comerciale şi logistice, un parc şi, cum am spus, stadionul.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, anul acesta se vor realiza studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic. Se speră de asemenea să fie demarată procedura de achiziţie publică, astfel încât investiţia să poată fi finalizată în 2018 – 2019. În ceea ce priveşte sursa de finanţare, se vor pune la bătaie fonduri din bugetul propriu, fonduri guvernamentale şi fonduri europene nerambursabile.

View My Stats