Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: S-a întrunit Comisia de Rechiziţii! România se pregăteşte de război?

DÂMBOVIŢA: S-a întrunit Comisia de Rechiziţii! România se pregăteşte de război? 

Situaţia din Ucraina impune nemijlocit ca autorităţile române să intre în stare de alertă. Oricând poate izbucni războiul şi nu este bine să fim prinşi nepregătiţi. În tăcere totală, fără să dea prea multe relaţii despre aceste acţiuni, Instituţiile Prefectului din întreaga ţară au trecut la inventarierea bunurilor mobile şi imobile, a persoanelor care, în caz de forţă majoră, pot fi trimise pe front.

Legea este foarte strictă în situaţie de război. Specialiştii din diferite domenii de activitate, medici, farmacişti, ingineri se vor pune la dispoziţia statului, în cazul unui conflict armat. De asemenea, pot fi chemate pentru a desfăşura diferite activităţi, specifice în astfel de situaţii cauzate de starea de război, cetăţenii români, bărbaţi cu vârste de la 16 la 60 de ani, şi femeile cu vârste de la 16 la 55 de ani.

Societăţile comerciale care refuză efectuarea inventarului, riscă amenzi consistente. Am aflat că, acum două săptămâni, şi la nivelul Prefecturii Dâmboviţa s-a întrunit Comisia de Rechiziţii. Potrivit legii, din această structură fac parte prefectul judeţului, reprezentanţi ai Inspectoratelor de Poliţie şi Jandarmi, ai Centrului Militar şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Deocamdată, la nivelul judeţului Dâmboviţa nu a fost nevoie de ordonarea unor rechiziţii.

View My Stats